Calafell es prepara per a l’arribada dels Reis Mags d’Orient

Els rebrà un pessebre vinent orgnitzat pels veïns a la plaça de Catalunya

Per . Actualitzat el

Ses Majestats els Reis de l’Orient arribaran a Calafell aquest 5 de gener desembarcant al Port de Segur, com és tradició. L’arribada serà a les 5 de la tarda i des de les instal·lacions portuàries començarà la primera de les cavalcades que se celebraran als diferents nuclis del municipi.

La primera, cronològicament, serà la cavalcada de Segur de Calafell. Sortirà a les 17 hores del port i anirà fins a l’església de l’Assumpció, passant pel Passeig Marítim de Sant Joan de Déu, el carrer Carme Desvalls, el pont sobre la C-31, la carretera de Barcelona, el carrer Baixador, la plaça de l’Estació, el carrer Llobregat, la plaça Mediterrani, l’avinguda Catalunya (de pujada), la plaça Pau Casals, l’avinguda de Catalunya (de baixada) i el carrer Pablo Neruda fins a l’esglésai de l’Assumpció. Al temple es farà la recollida de cartes dels infants. .

A les 19 hores, des del Teatre Auditori municipal sortirà la cavalcada del Poble i de la Platja. Com és tradició, l’ordre s’alterna anualment  i enguany passarà primer pel Poble. El recorregut serà el següent: Passeig de la Unió, carrer Jesús, carrer Major, plaça de la Constitució, carrer de l’Església, plaça de Catalunya, carrer Principal, carrer Joan Miró, carrer Jesús, carrer Sis de Desembre, carrer del Mar, Passeig de la Unió, avinguda Sanatori, carretera de l’Estació i rotonda de l’Estació.

A partir d’aquí començarà el recorregut pel nucli de la Platja, que passarà per l’avinguda Mossèn Jaume Soler, el carrer Monturiol, el carrer Vilamar, el carrer Sant Pere, el carrer Rafael Casanova, el carrer Igualda, el carrer Doctor Dachs, el carrer Sant Pere, l’avinguda Mossèn Jaume Soler, la carretera de l’Estació, la carretera del Sanatori i el Passeig de la Unió, fins arribar de nou al Teatre Auditori municipal.

La recollida de cartes dels infants s’haurà fet prèviament, de 16 a 19 hores, al Teatre Auditori. L’acte s’iniciarà amb la representació de l’espectacle Màgia sota la llum, creat i interpretat pel grup Inquietud Creart’s.

Una de les novetats d’enguany és el pessebre vivent que tindrà lloc a la plaça de Catalunya, de les 18 a les 21 hores. Quan hi passi la cavalcada, Ses Majestats els Reis s’hi aturaran per fer la tradicional adoració. L’ha organitzat l’Associació de Veïns de Calafell Poble i hi col·laboren les entitats i empreses del nucli antic.

En l’organització de les cavalcades hi col·laboren també l’Associació de Veïns i Propietaris de Segur de Calafell i l’Agrupació Recreativa i Cultural de Calafell.

Amb motiu d’aquests actes, hi haurà diverses restriccions de trànsit i d’estacionament al llarg dels respectius recorreguts. Es prega a tothom que estigui atent a la senyalització que s’instal·larà. L’Ajuntament demana disculpes pels inconvenients i demana la comprensió de tothom.