Les plataformes per la mobilitat reclamen un augment de la inversió i la plantilla d’Adif a Tarragona

També demanen la creació de manera immediata de l’ATM de les Terres de l’Ebre

Per . Actualitzat el

L’Associació per la Promoció del Transport Públic (PTP), Plataforma per la Defensa d’un Ferrocarril Públic i de Qualitat (pdf.camp) i la Plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre i Priorat (PTD)  celebren l’aprovació en la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya de les Propostes de Resolució que insten el govern de la Generalitat a la creació de manera immediata de l’ATM de les Terres de l’Ebre i una altra sobre l’increment de la inversió i la plantilla d’Adif a la província de Tarragona.

El passat 10 d’octubre va tenir lloc una concentració a l’estació del ferrocarril de Vila-seca en què les aquestes plataformes que treballen els temes de la mobilitat al territori, així com representants polítics dels diferents partits, alcaldes, diputats, senadors, i veïns van fer sentir la seva veu per demanar millores a la xarxa de rodalies i mitjà distància, especialment a les línies R 14, R15 i R 16 que travessen el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

En el manifest que els participants van subscriure es demanava una actuació decidida i urgent de les diferents administracions implicades i de les entitats del territori per aconseguir millorar el servei ferroviari, i apareixien entre les reivindicacions estendre els sistemes tarifaris integrats entre els diferents modes de transport públic i la creació de la ATM dels Terres de l’Ebre.

L’11 d’octubre, a instàncies del grup Catalunya Sí que es Pot, es va presentar la Proposta de Resolució que finalment, amb el suport de Junts pel Sí, es va aprovar el 14 desembre a la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya.

Per a aquest nou any reclamen que aquesta Resolució no sigui una mera declaració d’intencions i que aquests acords es materialitzin el més ràpidament possible per a benefici dels usuaris del transport públic i de tots els ciutadans.  Tanmateix es va aprovar la Proposta de Resolució sobre l’increment de la inversió i la plantilla d’Adif a la província de Tarragona.