Aprovat definitivament el Pla Director Urbanístic del nou BCN World

Segons un informe de la URV, tindrà un impacte en el territori d’entre 3.900 i 5.400 milions d’euros

Per . Actualitzat el

Aquest matí, la Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya, presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha aprovat definitivament el nou Pla Director Urbanístic d’un àmbit del CRT a desenvolupar conegut popularment com BCN World.

Segons ha avançat el conseller, el projecte de Centres Turístics Integrats, coneguts com BCN World, tindrà un impacte en el territori d’entre 3.900 i 5.400 milions d’euros (informe de la URV), i es calcula que atraurà entre 3 i 5 milions de visitants. També es calcula que la despesa directa de l’activitat turística podria ser entre els 860 milions d’euros anuals i els 1.145. El conseller també s’ha referit a les obres dient que es podrien arribar a començar aquest estiu de 2017.

Rull ha destacat que el nou projecte, aprovat per 26 vots a favor i 3 abstencions, és millor que l’inicial perquè s’han incorporat al·legacions i s’ha buscat “el consens territorial” perquè un projecte d’aquest tipus “només té sentit fer-ho amb consens, no amb imposició”, ha afegit.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, que ha assistit a la Comissió, s’ha referit al al document com “una eina sorgida d’un alt consens, tant de les institucions com de molts sectors socials i econòmics del territori, que aposten per un projecte que suposarà una de les inversions més importants en turisme dels darrers temps, i que tindrà un retorn social i econòmic espectacular, si observem i valorem les xifres de l’estudi d’impacte elaborat per la URV”.

En aquest sentit, l’alcalde manifestava que “aquest pla permet el desenvolupament d’un projecte turístic d’oci i d’incentius que té una clara dimensió social perquè crearà molts llocs de treball, més dinamisme econòmic amb un efecte multiplicador en molts altres sectors, i més qualitat de vida i oportunitats laborals pels ciutadans i ciutadanes de Salou i del territori”.

Afegia Granados que el projecte “generarà més activitat econòmica durant tot l’any, i per tant ajudarà a desestacionalitzar la temporada, repercutint amb el manteniment de feina durant més mesos a l’any.

També manifestava l’alcalde que “es tracta d’un projecte que posiciona la destinació de Salou i la Costa Daurada dins del mercat turístic com un dels més competitius i especialitzats en oci familiar”; i que en definitiva “reforça el model turístic que es va implantar amb el CRT, que avui és un referent d’excel·lència internacional”.