Les Espelmes, al Coll de Lilla (Valls) calçotada de qualitat

Per . Actualitzat el

Estem entrant a l’hivern i ja comencen les calçotades tan tradicionals i populars arreu de les comarques tarragonines, sobretot allà d’on són originàries, a l’Alt Camp. Moltíssims restaurants les inclouen com a àpat principal en la temporada que dura fins a la primavera. Però, lamentablement, són pocs els que l’ofereixen com cal per denominar-se una calçotada excel·lent, que només requereix principalment dues coses: utilitzar productes de primeríssima qualitat i una bona elaboració, seguint les receptes tradicionals. En aquesta línia volem destacar les calçotades de Les Espelmes.

El matrimoni format per Ramon Vives i Montserrat Invernon van obrir l’any 1970 l’actual restaurant Les Espelmes, llavors amb el nom de Mirador del camp de Tarragona. I és que aquest establiment, situat a una altura de més de 500 metres, té el privilegi d’ocupar un espai des del qual es pot contemplar al Camp de Tarragona i, en l’horitzó, el mar Mediterrani. En definitiva, gaudeix d’unes vistes certament excepcionals. El restaurant inicialment no disposava de llum elèctrica i a les nits il·luminava totes les taules amb espelmes, per això el restaurant era conegut com Les Espelmes, de manera que ja fa uns anys van optar per aquest nom popular. La seva oferta és la cuina catalana que elabora amb gran sapiència culinària Montserrat, mentre que Ramon dirigeix els diferents menjadors de rústica decoració que té el restaurant. El celler té unes 300 referències de vins i caves.

Entre les seves especialitats en temporada (novembre/abril) estan les calçotades, però a la seva carta trobem altres plats també molt bons, com escudella, 10 €; sopa de ceba, 8 €; canelons de rostits segons la recepta de l’àvia, 8 €; caragols a la llauna o amb romesco, 12/11 €; carpaccio de figues amb foie gras d’ànec, 18 €; rovellons a la brasa, 15 €; patata amb fredolics i botifarra negra, 13 €; costella de vedella blanca, 20 €; espatlla de xai al forn, 14 €; filet de cérvol a la crema de ceps, 19 €; mitjana de bou irlandès a la brasa, 47  € per a 2 persones; suquet de rap amb gambes i bolets, 21 €; bacallà a la llauna amb samfaina, 14€, entre altres.

Carretera Nacional 24 km. 28. Valls
Tel.: 977 60 10 42
Horari de 13 a 16 i de 21 a 23 h.
restaurant@lesespelmes.com
 www.lesespelmes.com