Ematsa instal·la un nou carregador per a dispositius mòbils amb energia renovable

Es troba a l’Hospital Joan XXIII i aprofita l’energia hidràulica per alimentar equips electromecànics i sensors instal·lats a la xarxa d’aigua potable i la de clavegueram

Per . Actualitzat el

Ematsa ha finalitzat la instal·lació d’un nou carregador per a dispositius mòbils amb energia renovable a Tarragona. El nou punt on es troba aquest terminal es a l’Hospital Joan XXIII, al costat de la parada de l’autobús. El primer que es va instal·lar es troba ubicat a la Rambla Nova, davant de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Tarragona.

El subministrament elèctric que ho fa possible prové de fonts d’energia renovable aprofitant l’energia hidràulica. En concret, funciona a través d’una picoturbina instal·lada a la plaça de les Corts Catalanes que aprofita la regulació de pressions que es fa a la xarxa urbana d’aigua potable per generar energia elèctrica 100% neta i renovable. Aquests dispositius de generació d’energia neta i renovable (picoturbines) també es fa servir per alimentar equips electromecànics i sensors instal·lats tant a la xarxa d’aigua potable com a la xarxa de clavegueram.

El carregador disposa de tres punts de recàrrega per inducció per a dispositius mòbils, un d’ells adaptat per persones amb mobilitat reduïda. El carregador disposa de la possibilitat de instal·lació de pantalla tàctil i punt WIFI, tot i que es preveu instal·lar-ho en una segona fase.

Ematsa és pionera a Catalunya en l’aprofitament d’energia neta i renovable ja que, des de fa un any i mig, ha implantat uns dispositius de generació d’energia hidràulica que s’utilitzen per alimentar equips electromecànics i sensors instal·lats tant a la xarxa d’aigua potable com a la xarxa de clavegueram, però també per carregar dispositius mòbils. El subministrament elèctric que ho fa possible prové de fonts d’energia renovable provinent de l’energia hidràulica. En concret, funciona a través d’una picoturbina que aprofita la regulació de pressions que es fa a la xarxa urbana d’aigua potable per generar energia elèctrica 100% neta i renovable.