El salt

Per . Actualitzat el

En les darreres dècades el territori ha experimentat importants canvis i salts qualitatius que, sovint, han estat directament relacionats amb la posada en funcionament de nous equipaments i infraestructures que, per les seves dimensions o activitats estratègiques, han contribuït al desenvolupament social i econòmic de l’entorn. Al cap em vénen elements com les grans indústries químiques, PortAventura, la proliferació de grans centres comercials, el creixement del Port de Tarragona, la consolidació de l’aeroport de Reus i, fins i tot, l’estació ferroviària del Camp de Tarragona que ara tot just ha complert la seva primera dècada de funcionament.

La incidència de tots aquests elements, però, ni de bon tros es pot comparar amb exercida per la creació i posada en marxa, ara fa 25 anys, de la URV. El gran salt qualitatiu experimentat per les comarques de Tarragona en els darrers 20-30 anys no es pot entendre sense la Universitat Rovira i Virgili, una institució que, sense portar el nom de Tarragona a les seves sigles, ha estat indispensable en la cohesió territorial d’un territori que des de fa uns anys denominen Camp de Tarragona. Des de Notíciestgn volem agrair la tasca de totes les persones que durant tot aquest temps han fet i fan possible que les nostres comarques disposin d’una universitat de primer nivell en molts àmbits i els animem a continuar fent gran la institució, ja que de la seva evolució en depèn, en gran mesura, el futur social i econòmic dels nostres pobles i viles. Felicitats a tota la família universitària i que sigui per molts més anys.

Aprofito aquest espai també per desitjar unes molt bones festes de Nadal als nostres lectors i lectores, als quals agraiexo profundament la confiança que ens fan setmana rere setmana des de fa ja 7 anys. Tot l’equip de la redacció vol fer una menció especial per al company Manel Novella, de l’equip comercial, que enceta ara una nova i ben merescuda etapa vital amb la jubilació sota el braç. Molta sort company. NotíciesTGN tornarà l’11 de gener de 2017.