Compromís estatal per a la millora del MNAT

El 2017 es preveu que es dugui a terme la licitació de les obres de climatització i millora de l’espai

Per . Actualitzat el

El nou secretari d’Estat de Cultura, Fernando Benzo, ha anunciat que el 2017 està prevista la licitació de les obres de millora del Museu Nacional d’Arqueologia de Tarragona (MNAT). Ho ha anunciat després de reunir-se amb el conseller Santi Vila.

Benzo ha anunciat que la intenció del ministeri és entregar el projecte de climatització i millora del MNAT, així com endegar, durant els pròxims mesos i juntament amb el Departament de Cultura del Govern, un nou projecte museogràfic.

El conseller Vila ha aprofitat la trobada per denunciar una davallada del 44% de les inversions estatals en els darrers cinc anys. Segons Vila, l’aportació financera de l’Estat espanyol als grans equipaments culturals de Catalunya en aquests darrers anys ha anat en progressiu descens i és necessari invertir aquesta tendència.

Denuncia que els equipaments culturals gestionats per consorcis participats de la Generalitat i de l’Estat reben un 44% de transferències estatals que el 2011. «Hem passat els pitjors anys de la crisi», ha admès el secretari d’Estat de Cultura, reconeixent que les inversions s’han retallat substancialment. Malgrat això, ha dit que «primer hem mantingut la presència de l’Estat a les institucions culturals, i hem fet possible que hagin mantingut la seva qualitat».