Tarragona ja acumula cinc ‘escape rooms’

Els companys del notíciestgn ens hem convertit en viatgers en el temps i hem retrocedit fins als anys trenta gràcies a Fix the History

Per . Actualitzat el

 

Agents en pràctiques de l’FBI, militars preparats per evitar un atemptat amb armes nuclears o, fins i tot, viatgers del temps són alguns dels rols que podem adoptar a les escape rooms de la ciutat. A hores d’ara ja són cinc els espais que ofereixen aquest entreteniment només a la ciutat de Tarragona. La moda creix i els responsables de les sales admeten que, com més, millor. A diferència de la majoria de negocis del mateix sector, les escape rooms, lluny de ser competència, són complementàries.

La gràcia del joc és resoldre un grapat d’enigmes en el temps màxim d’una hora. Si ho aconsegueixes has complert la missió, però el preu a pagar és que ja no pots tornar a jugar a la mateixa escape room. Per això, quan passen els seixanta minuts i et quedes amb ganes de més, els responsables del local t’omplen les mans de fullets dels seus companys d’ofici i et recomanen que continuïs gaudint d’aquesta nova activitat que cada dia té més adeptes.

«Si surten contents de la teva sala, tenen ganes de més i els en recomanem d’altres», ens explica David Vallès, el responsable de l’escape room Fix the History,
Perquè us feu una idea, ens endisarem en la proposta que ha elaborat el David. A Fix the History ens convertim en viatgers en el temps i retrocedim fins als anys trenta. Amb una ambientació molt cuidada recorrem la casa del doctor Ferrer per trobar el seu diari i ens trenquem el cap per tornar al present abans no sigui massa tard.
«És un joc col·laboratiu que es basa en uns videojocs en els quals has de solucionar proves per sortir d’una habitació», diu el David.

Els objectes que ens envolten oculten pistes que ens apropen al nostre objectiu i que només l’enginy i el treball en equip ens permetran resoldre. Un codi numèric, un poema, una data… tot és susceptible d’obrir la capsa que ens durà fins a la següent capsa com si fóssim dins d’una nina russa gegant.
Al final, aturem o no el cronòmetre a temps, dues coses són segures: l’estona entre amics ha passat volant i l’esforç mental és molt més saludable que la majoria d’activitats d’esbarjo basades en pantalles.

«Trenques una mica la dinàmica de l’origen del joc de mòbil, tu sol amb el cap acotxat, i passes a compartir una estona amb amics vivint una aventura», comenta el David.
L’escape room Fix the History la podeu trobar al carrer Smith, 61 i al telèfon 644 71 32 61.