La Marató

Per . Actualitzat el

La gran majoria de municipis de la demarcació es bolcaran aquest cap de setmana amb la tradicional marató solidària que la Televisió de Catalunya organitza cada any per aquestes dates. Hi ha centenars d’actes programats a les viles i pobles del territori, tots vinculats a una iniciativa que aquest Nadal commemora la seva vint-i-cinquena edició, tota una fita que alhora és una demostració del tarannà de la nació catalana i del seu poble.

Arribats a aquest punt, i destacant que la recaptació econòmica de la Marató amb finalitats solidàries bat rècords any rere any (més de 7 milions d’euros en l’edició de 2015 per lluitar contra la diabetis i l’obesitat), cal analitzar l’impacte real d’aquesta acció altruista de país concentrada en una única jornada. Més enllà del suport econòmic directe que la Marató genera per a nombroses entitats del país que treballen per cobrir   mancances de les administracions i del sistema, cal destacar el paper motivador que la Marató té en tots els estrats de la nostra societat. Durant les setmanes prèvies a «l’espectacle» televisiu, el territori bull amb nombroses iniciatives ciutadanes de tots els nivells per contribuir amb la causa (des de concerts fins a festes populars) i la gent s’hi apunta sense pensar-s’ho. Si, a més a més de tot això, s’aconsegueix conscienciar la població sobre problemàtiques existents moltes vegades no prou conegudes, l’encert és encara més absolut. La Marató, cada any, ens demostra que no hi ha res més poderós ni motiu d’orgull més gran que la mobilització unitària de tot un poble per una bona causa.

Enguany la Marató se centra en els ictus cerebrals i en les lesions medul·lars traumàtiques, dues problemàtiques que afecten milers de persones cada any a Catalunya i que, malauradament, encara presenten molts interrogants des del punt de vista mèdic i assistencial. A NotíciesTGN ens solidaritzem plenament amb la causa de la Marató, com cada any, i és per això que la portada i les pàgines 12 i 13 d’aquest setmanari les dediquem a explicar què és l’ictus a través de l’experiència de tarragonins i tarragonines que l’han patit.