159 anys de la creació de la Guàrdia Urbana

Per . Actualitzat el

La Guàrdia Urbana ha celebrat recentment el 159è aniversari de la seva creació, en un acte que va servir per reconèixer públicament els mèrits, la trajectòria professional i la permanència en el servei de la Guàrdia Urbana de Tarragona, i també es destaca la col·laboració i implicació de membres d’altres cossos de seguretat que han ajudat a donar un millor servei a la ciutadania, participant en la realització de serveis conjunts o en actuacions individuals destacades. Finalment, també es van destacar ciutadans o entitats de Tarragona, aliens als cossos de seguretat, que han demostrat corresponsabilitat amb la tasca policial.

El tinent d’alcalde de Seguretat, Pau Pérez, ha reafirmat el paper de la Guàrdia Urbana «perquè vosaltres esteu sempre al costat del ciutadà: perquè només vosaltres sabeu trobar el punt just d’equilibri per aconseguir la convivència que se suposa en tota ciutat de l’envergadura de la nostra». Pérez, que ha recalcat sentir-se orgullós de la Guàrdia Urbana, ha volgut posar èmfasi en els dos reptes que planteja l’equip de govern per la policia local. Per una banda, estabilitzar la plantilla i, per l’altra, consolidar les especialitzacions. «Estem consolidant una plantilla ben dimensionada. D’aquí a pocs dies s’incorporaran 25 nous agents i ja hem pressupostat 15 places més per l’any vinent. Com sabeu, una part d’aquests agents vindran d’altres cossos, alguna cosa tindrà la nostra policia quan s’han presentat tantíssims professionals per formar-ne part». Una altra de les prioritats és continuar amb l’aposta per la promoció interna «perquè només així aconseguirem una bona policia especialitzada i de proximitat. De fet, enguany la plantilla de la Guàrdia Urbana s’ha dotat també de més caporals i sergents i s’han iniciat els tràmits per disposar d’inspectors en l’any que comença». Finalment, Pérez s’ha referit a les millores tecnològiques que han permès dotar d’ordinadors portàtils els vehicles policials i nous smartphones que permeten l’ús d’aplicacions i l’accés a internet.