Nou CAP i Centre d’Hemodiàlisi a la zona del Botafoc del Vendrell

El nou equipament, dissenyat i gestionat per la Xarxa de Santa Tecla, estarà operatiu l’estiu de 2018

Per . Actualitzat el

El passat dimecres a la tarda, a la sala de plens de l’Ajuntament del Vendrell, va tenir lloc la presentació del projecte de construcció del CAP del Botafoc, que va anar a càrrec del gerent de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, Joan Maria Adserà; el regidor de Salut, Ferran Trillas, i l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer.

Després d’haver finalitzat el procés de disseny, que ha estat complex, i d’haver-se aprovat el pressupost de la Regió Sanitària de Tarragona, està previst fer en breu la licitació de l’obra per tal de poder iniciar-la al final del proper mes de gener. Amb un pressupost d’uns 3 milions d’euros, la previsió del termini d’execució és d’uns divuit mesos.

A la zona del Botafoc, al solar que queda per sobre de l’escola Teresina Martorell, es construirà un edifici de dues plantes. La planta superior, de 1.279,35 metres quadrats, serà el Centre d’Atenció Primària amb 18 consultes, 3 boxos d’extraccions i 1 aula d’educació sanitària. I la planta inferior acollirà un Centre d’Hemodiàlisi, amb una superfície de 744,25 metres quadrats, que podrà donar atenció a 80 pacients. Es calcula que a la zona no s’arriba a les 50 persones que necessiten aquest servei sanitari, els quals en aquests moments s’han de desplaçar a Tarragona.

El gerent de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla va explicar que amb aquest nou equipament de salut es donarà resposta a dues necessitats importants: descongestionar el CAP actual, sobre el qual ara es podran repensar algunes de les seves funcionalitats, i oferir el servei d’hemodiàlisi. Sobre la unitat d’hemodiàlisi, Joan Maria Adserà va explicar que fa molts anys que es parla de posar-ne una al Vendrell, però és ara quan es compleixen els condicionants per tenir-ne una que pot atendre un important volum de pacients.

El regidor de Salut, que en una reunió prèvia a la roda de premsa havia convocat els membres de la Comissió de Salut per donar-los a conèixer el projecte de construcció del CAP del Botafoc, va agrair a la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla que hagi donat prioritat a aquesta obra.

L’alcalde, Martí Carnicer, va destacar el fet que el Vendrell estigui dins de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, “ja que podrem gaudir d’aquest nou equipament sanitari uns tres o quatre anys abans que si s’hagués de fer directament a través dels pressupostos de la Generalitat”.