La Generalitat confirma una partida de 600.000 euros per al nou Joan XXIII

La proposta de pressupostos de l’equip de Govern també inclou el Palau d’Esports i l’Escola de l’Arrabassada

Per . Actualitzat el

La promesa feta pel conseller Comín durant la seva darrera compareixença a Tarragona està inclosa en la proposta pressupostària que el Govern de la Generalitat vol aprovar. Es tracta d’una partida de 600.000 euros que preveu l’encàrrec, per part de l’Institut Català de la Salut, de l’avantprojecte del nou Joan XXIII. Aquesta dotació s’inclou dins l’apartat no territorialitzat i cal tenir en compte que l’encàrrec està supeditat a l’acabament del pla funcional que l’ha de definir.

Un pla funcional que preveu la construcció d’un nou Hospital Universitari Joan XXIII pel 2021. Una obra que es calcula que té un cost de 48 milions d’euros i que se sumaria a altres intervencions que ja estan en marxa, com la nova UCI pediàtrica que es preveu que entri en funcionament el pròxim més de febrer i que costarà 1,7 milions d’euros, la segona fase d’ampliació d’urgències, la instal·lació de medicina nuclear, l’ampliació de 4 quiròfans de Cirurgia Major Ambulatòria i el trasllat del nou servei de rehabilitació.

Inversió creixent al Camp de Tarragona

Si el projecte de pressupostos de la Generalitat 2017 tira endavant, el govern català invertirà al Camp de Tarragona un total de 59,9 milions d’euros, un 15,4% més que la inversió prevista als comptes del 2015, els últims aprovats pel Parlament de Catalunya.

Els 59,9 milions d’euros representen una inversió directa de 97,74 euros per habitant i situen el conjunt de les inversions públiques de la Generalitat per a l’any que ve al Camp de Tarragona en el 78% de la mitjana de Catalunya. Segons el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, si es té en compte que en el període 2006-2015 les inversions de la Generalitat al Camp de Tarragona van representar un 57,75% de mitjana. «Estem recuperant posicions respecte a la mitjana de Catalunya, i això és important», diu Peris.

La despesa per càpita de la província és de 115 euros per habitant. L’Alt Camp (127,7) i el Tarragonès (115,7) són les úniques comarques del territori que reben per sobre d’aquesta mitjana. El Baix Penedès, en canvi, és la que menys rep del territori (54,5).

Les inversions territorialitzades més importants són les del Palau d’Esports que s’està construint a Campclar amb motiu dels Jocs Mediterranis (5,6 MEUR) i el pagament de l’obra que es va fer a l’hospital Sant Joan de Reus (5 MEUR). A banda, cal remarcar els 9,5 MEUR que la Generalitat paga pel traspàs en matèria de carreteres a la Diputació de Tarragona.
Inversions a Tarragona

Altres partides importants per a la ciutat de Tarragona són les que permetran construir la nova Escola de l’Arrabassada (1,2 MEUR) i la rehabilitació de la Residència de la Mercè (1,4 MEUR).