Tanquen la paradeta

Per . Actualitzat el

Dels Jocs Mediterranis encara se’n parlarà i faran córrer molta tinta. A mesura que passen els dies, es van aportant detalls dels fracassats Jocs. Dic fracassats perquè els organitzadors van sol·licitar el seu ajornament davant la manca de previsió i excés de bona fe. Els diners que no acabaven d’arribar de Madrid es van convertir en l’excusa perfecta perquè l’Ajuntament de Tarragona tirés pilotes fora. Ja ens podem preparar per esgarrifar-nos quan la veritat de les coses (del que va passar i com va passar) surti a la llum. Tant si agrada com si no, continuo pensant que el comitè organitzador ens ha enganyat i ha contribuït a donar una imatge pèssima de Tarragona. Encara que els dirigents municipals s’entestin a fer-nos creure que el 2018 farem els millors jocs de la història, ja no els creu ningú. Han perdut la credibilitat política i negociadora. Hi ha massa dubtes i ombres sobre aquest projecte olímpic. Han volgut fer un creuer amb una canoa i les conseqüències són visibles i més greus que canviar el 7 per un 8. Es posin com es posin, hem fet el ridícul. No hi ha motius per treure pit. S’hauria d’entonar un mea culpa i fer autocrítica. Ara tornen a vendre’ns la mateixa cançoneta: que el ministre creu en el projecte, que hi donarà suport, que respectarà els compromisos assumits per l’Estat… Però la pregunta que s’imposa és saber si aquesta bona voluntat està plasmada negre sobre blanc. El més maquiavèl·lic de tot és veure que Miguel Cardenal, exsecretari d’Estat d’Esports, ha estrenat un blog personal per il·luminar-nos sobre les ombres dels jocs. O sigui, el blog cardenalici es podria convertir en una mena de bugaderia, on s’espera que es renti molta roba bruta. Assistir al desmantellament del punt d’informació del 2017 instal·lat a la Rambla Nova és el símbol que el somni tarragoní s’ha esfumat i que, a partir d’ara, les incerteses sobre la realització de les olimpíades seran una constant. És normal que es tanqui la paradeta informativa i de marxandatge perquè, en realitat, ningú sap què passarà amb els jocs de Tarragona. Espero i desitjo que algun dia tant l’alcalde com el regidor Villamayor ens expliquin la veritat de tot plegat, encara que faci mal conèixer-la. Per cert, ara que s’ha remodelat el cartipàs municipal, es podria fer que el regidor Javier Villamayor –atenent el fracàs del 2017– tingués competències en altres àrees que no passin exclusivament per la coordinació dels Jocs.