Presentació de la Guia Gourmand 2017

L’acte va ser conduït pel xef Fran López (Villa Retiro de Xerta)

Per . Actualitzat el

Al prestigiós restaurant Miramar, de Cambrils, s’ha presentat la Guia Gourmand 2017, en la seva 26a edició. La presentació ha anat a càrrec del xef, Fran López, del restaurant Villa Retiro, de Xerta i del restaurant Xerta, de Barcelona, ambdós amb una estrella a la Michelin. Acabada la presentació es van lliurar les distincions que per l’any 2017 atorga la Guia, per part dels directors Fèlix Llovell i Ramon Segú. Finalment, Miramar ha ofert a tots els assistents un exquisit dinar.

La guia gourmand ja és a les llibreries
La Guia Elecció Gourmand de Catalunya i Andorra, i d’altres llocs d’interès, coneguda popularment com la Guia Gourmand, sota la direcció i realització dels periodistes tarragonins Fèlix Llovell i Ramon Segú, i edició de Arola Editors, acaba de sortir i ben aviat es podrà trobar en les millors llibreries del país, al preu de 20 euros. En aquesta 26a edició, corresponent a l’any 2017 hi ha una gran informació actualitzada d’una àmplia selecció de restaurants i hotels, acuradament realitzada d’acord amb exigents criteris de qualitat, aplicats amb total independència, pels autors de la Guia en les visites anuals que fan als establiments.

La Guia també es pot consultar, íntegrament i gratuïtament en la web que a través de la localització per municipis o directament per establiments facilita la trobada dels restaurants i hotels, inclosa fotografia i mapa de situació, a més de tota la informació, actualitzada al dia www.guiagourmand.com

Els millors de Catalunya i quadre d’honor
En el quadre d’honor es relacionen els millors restaurants qualificats amb una nota de 8/10 o superior. En aquest rànquing del 2017 els millors de Catalunya són: Amb 10/10: El Celler de Can Roca; amb 9,75: Via Veneto; i amb 9,50: Caelis, Disfrutar, Lasarte, Les Cols, Miramar de Llançà, Sant Pau-Carme Ruscalleda i Sant Pere del Bosc.

A les comarques tarragonines, amb 9,25: Can Bosch, Les Moles, Villa Retiro; amb 9: Giorgio; i amb 8,75: Mas Folch i Miramar de Cambrils.

Contingut
La Guia Gourmand és un manejable i útil volum anual que recull en les seves pàgines els bons restaurants i hotels de Catalunya i Andorra, qualificats, amb tota la informació actualitzada que d’aquests es pugui necessitar.

En els últims capítols, titulats «Altres llocs d’interès» s’inclou també una acurada selecció actualitzada de restaurants i hotels de la resta d’Espanya i de la Côte d’Azur francesa, Mònaco, Vall del Loire, Alsacia, París, i Selva Negra. En total, informació d’uns 600 establiments que interessen al gourmand. Els restaurants de Catalunya i Andorra s’han puntuat després de visitar-los, tenint també en consideració les opinions remeses pels lectors. La valoració de l’establiment s’estableix amb el següent criteri: cuina, màxim 7 punts; celler, 1 punt; decoració i marc, 1 punt i servei i detalls, màxim 4 punts. La màxima puntuació suma 10.

Altes i baixes
En aquesta edició hi ha un total de 60 altes i 23 baixes d’establiments.