El Palau d’Esports i l’Escola de l’Arrabassada, a la proposta de pressupostos de JxSí

La primera fase de la depuradora del Catllar també està inclosa en el text presentat per Junqueras

Per . Actualitzat el

El Govern de la Generalitat posa sobre la taula un pressupost que, aquesta vegada, entra a tràmit parlamentari i que, més enllà de les partides pel referèndum, contempla també partides pel territori. Les més importants són les del Palau d’Esports que s’està contruint a Campclar en motiu dels Jocs Mediterranis (5,6 MEUR) i el pagament de la obra que es va fer a l’hospital Sant Joan de Reus (5 MEUR). A banda, cal remarcar els 9,5 MEUR que la Generalitat paga pel traspàs en matèria de carreteres a la Diputació de Tarragona.

Altres partides importants per a la ciutat de Tarragona són les que permetran construir la nova Escola de l’Arrabassada (1,2 MEUR) i la rehabilitació de la Residència de la Mercè (1,4 MEUR).

El Tarragonès, per sobre de la mitjana

La despesa per càpita de la província és de 115 euros per habitant. L’Alt Camp (127,7) i el Tarragonès (115,7) són les úniques comarques del territori que reben per sobre d’aquesta mitjana. El Baix Penedès, en canvi, és la que menys rep del territori (54,5).

Transport i salut, les principals despeses

Dels 70,4 MEUR que la Generalitat proposa destinar al territori, les partides més importants són de l’àrea de Transports (19,6 MEUR) i Salut (10,5 MEUR).

captura-de-pantalla-2016-11-29-a-las-17-51-53