L’excavació del túnel del Coll de Lilla començarà el 2017

Les obres d’aquest tram de l’A-27 entre la variant de Valls i Montblanc, de 5,1 quilòmetres, tenen un pressupost d’execució de 84,53 MEUR

Per . Actualitzat el

El subdelegat del Govern a Barcelona i en funcions a Tarragona, Emilio Ablanedo, acompanyat del Cap de la Demarcació de Carreteres a Catalunya del Ministeri de Foment, Juan Barios, ha informat aquest matí de les obres de l’A-27 entre el tram de Valls i Montblanc a representants del municipis afectats. Han assistit l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, l’alcalde de l’Espluga de Francolí, David Rovira, i el tinent alcalde de Valls, Martí Barberà que ha assistit en lloc de l’alcalde de Valls, Albert Batet, que havia estat convocat inicialment. Les obres es van reiniciar el passat divendres dia 25 de novembre de 2016.

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va anunciar la setmana passada que aquest mes de novembre es reprenien les obres del tram de l’A-27 entre Valls i Montblanc i que disposaran de dotació pressupostària suficient per garantir la continuïtat dels treballs fins a la seva finalització i posada en servei.

El Subdelegat del Govern, Emilio Ablanedo, ha declarat que «el Govern d’Espanya continua treballant per la província i ho fem amb la ferma de voluntat de caminar de la mà de les administracions locals». Ablanedo ha reiterat la seva satisfacció davant de la represa d’unes obres molt importants per a la nostra província.

Les obres d’aquest tram de l’A-27 entre la variant de Valls i Montblanc, de 5,1 quilòmetres, tenen un pressupost d’execució de 84,53 MEUR. Es troben en un grau d’execució del 15% i en aquests moments s’està estudiant tècnicament la millor solució per a resoldre els problemes geotècnics que es presenten al Coll de Lilla. De moment es treballarà en unitats d’obra exterior i l’excavació del túnel s’iniciarà l’any 2017.

Com ja saben els treballs es trobaven paralitzats des de maig de 2010 arran de les retallades pressupostàries. Des de llavors s’han fet únicament tasques de manteniment i conservació de la part d’obra ja executada. Tal i com va dit també el ministre aquest passada setmana, s’està realitzant un estudi tècnic que serà el que determinarà sota quines condicions poden passar pel túnel les mercaderies perilloses.

Després del pas pel Coll de Lilla, les obres de l’A-27 continuaran amb la connexió de l’A-27 amb l’AP-2 a Montblanc (Semienllaç de Lilla – Semienllaç amb la TV-2421 a Prenafeta) de 5 quilòmetres i una inversió de 20 MEUR. Està aprovada l’ordre d’estudi per a la redacció del projecte i està pendent de licitació la seva redacció. Es tracta de duplicar la calçada de la N-240 entre la fi de l’A-27 a l’entorn de Lilla i la calçada ja duplicada de la N-240 a la variant de Montlbanc per tal de connectar l’autovia A-27 amb l’autopista AP-2 i la N-240 a l’entorn de Monblanc.

A-27. trams en servei

Un cop acabada, l’A-27 unirà Tarragona i Montblanc utilitzant el corredor de la carretera N-240 mitjançant quatre trams dels quals tres ja estan en servei.

• Tarragona – El Morell (70,63 M€; 7,8 km).
En servei des d’agost de 2013.

• El Morell – Variante de Valls (70,4 M€; 9,5 km)
En servei des d’octubre de 2015.

• Variant de Valls (30,31 M€; 5,0 km)
En servei des de desembre de 2015).