L’ACA adequa part de la llera d’un barranc de la conca del Francolí

S’ha retirat vegetació al·lòctona que hi havia en el tram de la llera on s’han dut a terme els treballs

Per . Actualitzat el

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha finalitzat els treballs de millora i adequació de la llera del barranc de Burguet, afluent de la riera de la Selva, a la conca del riu Francolí. Concretament s’ha dut a terme en un tram d’uns 700 metres de la riera de la Selva, en el sector comprès entre l’antic camí Real de Reus a Valls, al terme municipal de Perafort que limita amb el de Vilallonga del Camp.

L’actuació, que ha tingut un cost proper als 8.000 euros, ha consistit en la retirada i eradicació d’espècies vegetals al·lòctones (principalment canya americana) que hi havia a la llera del barranc. L’objectiu dels treballs és, d’una banda, garantir la lliure circulació de l’aigua i retirar possibles obstacles, minimitzant el risc de desbordament en cas d’avingudes, i de l’altra, retirar la vegetació al·lòctona per afavorir el creixement de les espècies vegetals pròpies d’aquest ecosistema.