Puigdemont: «El pla urbanístic del CRT de Salou i Vila-seca s’aprovarà en qüestió de setmanes»

El president català reconeix que el macroprojecte d’oci «va perillar» i destaca l’empenta de les comarques de Tarragona com a «clau per vèncer les reticències»

Per . Actualitzat el

La 27a Nit del Turisme, celebrada la passada setmana al centre de convencions de PortAventura, va servir per confirmar el bon moment del sector a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, que tancarà el 2016 amb més de 21 milions de pernoctacions generades per l’arribada de més de 5 milions de turistes. De la trobada, però, va destacar la intervenció del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va visitar el territori amb els deures fets i va parlar obertament sobre el projecte del Consorci Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou.

El president català, després de reconèixer que el projecte «realment va perillar» quan els primers impulsors de Veremonte van abandonar la seva aposta anomenada BCN World, va assegurar davant de l’auditori que «l’empenta del territori tarragoní ha estat clau per vèncer les reticències» que el macroprojecte d’oci i turisme havia pogut plantejar a la Costa Daurada. «Un projecte de territori, però també de país», va dir Puigdement abans d’assegurar que «el Govern està treballant per adequar la planificació urbanística del CRT de Vila-seca i Salou a les al·legacions presentades per particulars i ajuntaments i que d’aquí a unes a setmanes podrem aprovar-lo definitivament».

El president de la Generalitat va posar l’exemple de PortAventura, que també va tenir detractors abans de la seva posada en marxa, per avalar la conveniència de desenvolupar el CRT. Puigdemont va assegurar que el projecte «comportarà una inversió de 2.500 MEUR, fomentarà la desestacionalització turística, aportarà més i millors llocs de treball i reduirà la dependència del mercat europeu».