La Casa d’Oficis d’Agricultura Ecològica, amb les persones en situació vulnerable

Els excedents de la producció els repartirà Creu Roja

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona reparteix verdures i hortalisses provinents de la Casa d’Oficis d’Agricultura Ecològica a Creu Roja i la Fundació Formació i Treball.

Des d’aquest juliol l’onzena de joves participants a la Casa d’Oficis d’agricultura ecològica realitzen pràctiques al Viver del Riu, a la riba del Francolí, on cultiven verdures i hortalisses ecològiques. Els excedents d’aquests productes es reparteixen a persones en situació de vulnerabilitat. En el cas de Creu Roja els aliments se sumen a la cistella que reparteix a 90 famílies del Tarragonès, mentre que Fundació i Treball els incorpora als dinars que ofereix al menjador social que gestiona al carrer Cervantes de la ciutat. El repartiment es fa des del mes d’agost, si bé l’acord s’ha formalitzat mitjançant un conveni aquest novembre. Ambdós convenis els ha signat el conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca.

Els dos convenis signats recentment s’uneixen al que ja es va signar al mes de setembre amb l’Associació Socioeducativa Joventut i Vida, pel qual part de les verdures i hortalisses provinents de la Casa d’Oficis es reparteixen al menjador social que l’entitat gestiona al barri de Bonavista.

En tots els casos no es fixa cap contraprestació econòmica, de manera que la cessió de les verdures i hortalisses serà gratuïta.

La Casa d’Oficis és una iniciativa de la Conselleria d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona que desenvolupa dins del Programa Singulars i compta amb la subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil de la Unió Europea.