El Mundialet de Clubs 2017 tria la Costa Daurada com a nova seu

Es tracta de la 24a edició de l’esdeveniment de Futbol Infantil més multitudinari del món

Per . Actualitzat el

La Costa Daurada serà la seu de l’esdeveniment de Futbol Infantil més important del món. El Mundialet de Clubs trasllada, després de 10 anys, la seva seu de Portugal a Cambrils convertint el municipi en amfitrió de la 24a edició d’aquest torneig infantil que tindrà lloc entre el 8 i el 15 abril 2017.

El clima de la zona i la seva proximitat al mar Mediterrani, un lloc estratègica amb bones connexions aèries i per carretera, la proximitat a l’estació de l’AVE i la qualitat de les instal·lacions esportives i de l’oferta d’allotjament són els motius que han portat a l’organització del campionat a triar Cambrils com a seu entre diverses opcions.

Durant la setmana de celebració del Mundialet, la zona acollirà 5.000 nens futbolistes d’entre 6 i 13 anys pertanyents a 300 equips al costat dels seus acompanyants. Tots ells provenen de fins a 40 països de diferents punts del planeta i juguen en alguns dels millors clubs del món.

En aquest sentit, els clubs que ja han confirmat la seva participació en aquest multitudinari torneig són: FC Barcelona, Atlètic de Madrid, Porto, Sporting de Lisboa, València, Llevant, Màlaga CF, Atlètic de Bilbao, Celta de Vigo, Esportiu la Corunya, AC Milà, Juventus, Inter de Milà, Ajax, PSV, Lenvski, PSG, Rangers, Bayer de Munic, Shalke 04, Zenit, Spartak de Moscou, Fluminense, Botafogo, Flamengo, Amèrica de Mèxic, Liverpool, Chelsea, Galatasaray, Fenerbahçe, Besiktas, Nagoya i Kashina Antlers.

A més, el Mundialet s’ha associat amb un altre torneig esportiu, la Costa Daurada Cup, que tindrà lloc a continuació (14, 15 i 16 d’abril) en les mateixes instal·lacions. Un doble esdeveniment que portarà a la zona uns 7.500 esportistes en només deu dies.

El gran impacte econòmic que pot produir en el sector turístic és un dels principals objectius de l’organització del Mundialet. Es calcula que en la seva última edició a Portugal, la ciutat amfitriona va obtenir un retorn econòmic d’uns 7 milions d’euros.

Pel que fa a les localitzacions, Cambrils serà la seu principal de l’esdeveniment convertint-se en Mundialet World, una ciutat que allotjarà 12 camps de futbol 7, una carpa gegant, una zona lúdica infantil, estands i altres zones d’activitats a més d’un estadi itinerant amb capacitat per a 15.000 espectadors. Entre les subseus principals de l’esdeveniment es troba Vila-Seca-La Pineda, Salou, Riudoms, Reus, el Morell, Constantí o la Pobla de Mafumet.

L’entrada als partits serà gratuïta i aquests seran dirigits per àrbitres col·legiats per la Federació Catalana de Futbol.

El Mundialet més té una cara solidària. A través de la fundació que l’ex futbolista argentí i fundador del torneig, Ricardo Godoy, té a Mali, s’ha fet una donació d’un autocar de 55 places en òptimes condicions. El vehicle, que prové de l’empresa de transports Autocorb, amb la col·laboració de Plana (ambdues transportistes oficials del Mundialet 2017), serà destinat a solucionar els problemes de transport dels nens del Llogaret de Sabalibougou, a Mali, on la fundació ajuda a més de 300 nens que viuen en extrema pobresa.