Nou Moderno, cuina clàssica de la Terra Alta amb tocs innovadors

Per . Actualitzat el

Situat a Vilalba dels Arcs, a 93 km de Tarragona, a prop de Gandesa, el Nou Moderno va néixer el 2011, amb la vocació d’obrir el pot de les essències de la Terra Alta a tots els seus visitants.
Hereu de la llarga tradició del Bar-Restaurant Moderno (1967), és propietat de tres generacions que s’han dedicat a hostatjar i donar acollida als que volen gaudir dels productes i de l’entorn d’aquella terra, aportant l’experiència i la sapiència en l’elaboració de la cuina clàssica, amb revisions actualitzades de plats elaborats amb productes autòctons.

També organitzen tastos i col·laboren amb la D.O., cellers i distribuïdors de forma habitual. El Nou Moderno és un lloc de repòs i de calma, així com punt de partida de múltiples activitats que es poden desenvolupar en l’entorn gairebé verge que l’envolta. I és el germà petit del Bar Moderno, local inaugurat el 1967 pels avis Jepo i Roseta, ja fa gairebé cinquanta anys.

La Rosa Vallespí, la néta de la Roseta, juntament amb la Teresa Vandellòs, la seva mare, són les cuineres de la casa. La Teresa aporta l’experiència i la sapiència en l’elaboració dels plats tradicionals com la truita en suc, la clotxa o el fricancó de vedella. La Rosa dóna una guspira d’innovació a la carta, amb revisions actualizades de plats elaborats amb productes autòctons, cuina amb tocs de fusió i menús de tast maridats amb vins de la Terra Alta. Plats divertits i a la vegada honestos i respectuosos amb el producte i el medi en què s’han cultivat.

El seu germà, Josep Maria, té cura de la sala i del celler, amb unes 200 referències. El vi, element essencial de la cultura i del desenvolupament socioeconòmic de la comarca, també és un producte estrella de la casa. Com a família d’arrel pagesa defensen la presència dels vins del poble i de la D.O. que l’empara.

Les especialitats de la casa són la clotxa d’arengada i raïm amb el seu caputxino de tomàquet, 10€; truita en suc, 8,50€; galta de porc ibèric a les herbes, daus de taronja i nyoquis de patata perfumada, 13,50€; bacallà confitat amb magrana i all-i-oli de mel, 13€; fricandó amb làmines de xampinyó i xips de vegetals, 8€; gelat de xocolata, formatge fresc i oli arbequí, 5€; mousse de taronja amb mel i cruixent de neula, 4,50€; xocolata negra tendra amb pa amb tomàquet, 6€. Ofereix també un menú, 12€ i un menú degustació, 35€. El vi de la casa és de vinyes pròpies de Moranillo, La Moderna Blanc i negre, 8€.

El Nou Moderno va ser guardonat en la categoria de Restaurants del Premis d’Enoturisme de Catalunya 2015 de la Generalitat.

C/ Sant Llorenç, 17 · El Vendrell
Tels.: 977 43 80 12 i 977 43 82 04
noumoderno@gmail.com
www.noumoderno.com