BASF amplia la planta de formulació de fungicides

La inversió de 21 milions d’euros és la més important de l’última dècada i implica la creació de 30 nous llocs de treball a Tarragona

Per . Actualitzat el

BASF ha inaugurat avui una nova línia de producció a la planta de formulació de fungicides del centre de producció de Tarragona. L’ampliació ha significat una inversió de 21 milions d’euros i la creació de 30 llocs de treball. Aquesta nova línia permetrà augmentar la producció fins a un 25% respecte al seu rendiment actual. El projecte ha permès connectar una cinquena línia a les ja existents, el que li atorga més flexibilitat i amplia la gamma de productes que es poden oferir als clients.

“Amb la cinquena línia de producció, la de Tarragona es converteix en la tercera planta de Formulació de BASF al món, després de les del Brasil i Amèrica del Nord, i la primera d’Europa. Aquesta inversió, la més important de l’última dècada de BASF a Espanya, demostra que Tarragona, el nostre major centre de producció al sud d’Europa, és una localització molt atractiva. Ens satisfà la idea de contribuir a la creació d’ocupació estable amb la nostra inversió. El fet que l’última generació de productes de protecció de cultius es fabriqui a Tarragona és una fita per a la nostra planta “, ha afirmat Carles Navarro, director general de BASF Espanyola.

Per Anne Berg, directora dels centres de producció de BASF a Espanya: “A Tarragona comptem amb un equip humà altament qualificat que operarà la nova línia. L’ampliació ens permet tenir més volum de producció per satisfer millor la demanda en un mercat molt fluctuant com és el dels fungicides “. Els fungicides produïts a la planta de Formulació de Tarragona -més de 60 diferents a base d’ingredients actius moderns i altament eficients- garanteixen als agricultors la màxima flexibilitat i fiabilitat en el control de malalties i, per tant, afavoreixen una agricultura sostenible amb cultius d’alt rendiment.

L’ampliació de la planta de formulació ha suposat un gran desafiament a nivell local també a nivell d’enginyeria, ja que s’ha dut a terme en un temps rècord, mantenint-la en funcionament i sense afectar ni alterar el seu ritme de producció. La cinquena línia suposa, a més, una clara aposta per la sostenibilitat. Això es reflecteix en aspectes com el nou elevador exterior que millora processos i temps, la flexibilitat en la connexió amb la resta de línies o la creació de nous llocs de treball.

Les formulacions que es produeixen a Tarragona són fungicides. La majoria de les més de 60 formulacions diferents fabricades en aquesta planta són envasades, etiquetades i exportades a diferents mercats en el món. S’utilitzen majoritàriament per a la protecció de cultius com cereals i hortofructícoles.