La Ruta del Xató arriba a la 20a edició

La ruta va de Vilanova i la Geltrú a Calafell passant per altres municipis penedesencs

Per . Actualitzat el

Aquest dilluns passat s’ha presentat oficialment la Ruta del Xató 2016/2017, que aquest any arriba a la vintena edició. Aquesta exitosa iniciativa de promoció turística i gastronòmica, que implica desenes de restaurants de les comarques de l’Alt i el Baix Penedès i el Garraf, té cada any un ambaixador d’honor, títol que aquest any ha recaigut en el cuiner gironí Marc Gascons. Aquest prestigiós cuiner s’ha  format al costat de xefs de renom com Carles Gaig i Carme Ruscalleda. És responsable del restaurant Tinars, situat a Llagostera, que des de 2008 disposa d’una estrella Michelin.

Novetats

Una de les grans novetats de la Ruta del Xató 2016/2017 és que es potenciarà l’oferta turística del territori vinculada al xató mitjançant la venda de paquets turístics que possibilitaran pernoctar al territori i conèixer alguns dels aspectes turístics de la zona.

Una altra novetat d’enguany és que els comensals podran votar pel millor xató que hagin tastat i fer referència al restaurant on l’han degustat, ja que hi haurà premis per l’establiment i també per als clients.

La Ruta del Xató inclou un cicle de xatonades populars, que s’encetarà el pròxim diumenge, 27 de novembre, amb la festa a Vilanova i la Geltrú, mentre que al Penedès les festes previstes seran el 5 de febrer del 2017 al Vendrell, el 12 de febrer a Vilafranca del Penedès i el 12 de març a Calafell.