El Centre cívic l’Estació acull una exposició sobre l’aprofitament dels residus

La mostra posa de manifest la qualitat dels productes fets amb materials reciclats i la importància de reciclar

Per . Actualitzat el

La propera setmana, del 21 al 25 de novembre, el Centre cívic l’Estació acollirà l’exposició «Residus, matèria de primera». Es tracta d’una exposició itinerant de la Diputació de Tarragona que ha estat cedida a l’Ajuntament del Vendrell amb motiu de la Setmana Europea de la prevenció de residus.

Molts dels productes que usem i adquirim cada dia són produïts amb material reciclat. Cartró, llaunes, acer i plàstics de tota mena es converteixen en productes de qualitat que no seríem capaços de diferenciar si estiguessin fets amb materials verges.

L’activitat humana és un consumidor extraordinari de materials i un generador implacable de residus. Certament, la brossa domèstica ens causa molèsties però, actualment, la majoria de residus que generem són una font de recursos de primer ordre que ens permet, previ la seva recollida selectiva, aprofitar-los com mai hem fet.

La Diputació de Tarragona proposa aquesta exposició com una breu mostra de les possibilitats de l’ecodisseny en l’aprofitament dels residus, i un repàs a algunes dades de la demarcació de Tarragona i de les Terres de l’Ebre per prendre consciència de la necessitat de millorar la recollida selectiva i la prevenció en la generació de residus.