Floria i el PSC, nous investigats pel cas Inipro

El jutge assenyala que l’única feina dels treballadors d’Inipro a la ciutat era la de «ciberactivistes del PSC»

Per . Actualitzat el

Begoña Floria haurà de declarar com a investigada en el cas Inipro. El jutge ha aixecat el secret de sumari i cita a la portaveu del Govern municipal, a l’antic cap de gabinet de l’alcalde, Gustavo Cuadrado i el membre del PSC i treballador d’Inipro, Alejandro Caballero. També cita com a partícip a títol lucratiu al mateix PSC. A banda de les citacions, la darrera interlocutòria del cas Inipro recull correus enviats per Gustavo Cuadrado, Begoña Floria o Alejandro Caballero. Després d’investigar la documentació, el jutge exposa que tres dels cinc treballadors contractats per Inipro (Alejandro Caballero, Mario Burzuri i Cecilia Magninia) no es dedicaven a les feines de promoció de l’associacionisme entre el col·lectiu de persones nouvingudes per les quals se les havia contractat sinóque «feien de ciberactivistes per al Partit Socialista de Catalunya (PSC)» pels volts de la campanya de les eleccions generals espanyoles de l’any 2011.

Un correu enviat per Floria el 13 de setembre de 2011 posa de manifest que el nom del grup que formen tres dels treballadors contractats per Inipro és «PSC ciberactivistes Ballesteros». I la resposta de Gustavo Cuadrado a aquest mail dóna a entendre, segons el jutge, que «l’activitat realitzada pels membres del grup de ciberactivistes és retribuïda i que, a més a més, els components d’aquest grup coincideixen amb les que, en aquell moment, eren contractades per Inipro».

Per aquest motiu, el jutge que investiga el cas Inipro també considera que el PSC es va lucrar «a costa de l’erari públic» ja que, l’activitat desenvolupada per Inipro, suposadament contractada per fer treballs per a l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS), «en realitat tenia per objecte realitzar activitats en benefici del partit». Segons el jutge, es va dur a terme «un procés simulat de contractació pública exclusivament encaminat a la col·locació d’una sèrie de persones per realitzar treballs en benefici del Partit Socialista de Catalunya a costa de l’erari públic». Argumenta que l’IMSS no va seleccioonar a Inipro per haver presentat l’oferta més avantatjosa sinó que davant la necessitat de contractar determinades persones properes al partit es va buscar una societat que pogués dur a terme aquest treball «donant-li l’aparença d’una contractació pública».

Els investigats hauran de declarar el 19 de gener al Jutjat d’Instrucció número 1 de Tarragona. Floria confirmava la notícia mitjançant el seu compte de Twitter. Ha dit que es mostra «absolutament sorpresa i consternada» perquè desconeix «quines són les raons». «Tinc la consciència molt tranquil·la sobre la meva activitat personal i política», ha afegit, i ha insistit en dir que no sap «quina pot ser la raó de la investigació».