«L’actualització de coneixements és clau per millorar l’atenció sanitària a la població»

Més de 130 professionals sanitaris d’arreu del país participen en les III Jornades d’Actualització Mèdica organitzades per l’Hospital del Vendrell

Per . Actualitzat el

L’actualització constant de coneixements entre els professionals sanitaris és un dels pilars per a una millora constant en l’atenció a la població. Amb aquest objectiu se celebren des del 2014 unes jornades anuals de treball, organitzades per l’Hospital del Vendrell, enfocades en l’actualització mèdica en les especialitats de medicina interna, urgències i atenció primària. Les sessions, adreçades als facultatius del Baix Penedès, estan obertes al conjunt del país i en cada edició han experimentat una major afluència d’assistents. En l’edició de 2016, celebrada els passats 8 i 9 de novembre, hi van participar un total de 136 persones procedents de diversos punts del país. Ho comentem amb el Dr. David Riesco, metge adjunt del servei de medicina interna de l’Hospital del Vendrell i coordinador de les  jornades.

Quin professional està interessat a assistir a aquestes jornades?
Des de la primera edició les jornades han anat dirigides a professionals sanitaris de diferents àrees de l’atenció mèdica especialitzada, específicament de medicina interna, urgències i atenció primària. En aquesta edició s’han programat taules de treball de diferents temes d’actualitat mèdica com la insuficiència cardíaca, cirrosi hepàtica, malaltia inflamatòria intestinal, ictus, epilèpsia i malaltia tromboembòlica venosa. Aquest any hem incorporat dos elements destacables: la participació d’infermeria i a més a més hem ampliat a dos dies el desenvolupament de les activitats científiques, amb una primera sessió de tallers monogràfics.

Per què són importants les jornades com aquestes organitzades per l’Hospital del Vendrell?
És una jornada que té com a objectiu desenvolupar temes de gran interès i actualitat, convidant líders d’opinió amb una àmplia trajectòria i experiència. És, a més a més, un punt de trobada dels professionals sanitaris sobre els quals recau una part molt important de l’atenció mèdica, com són les àrees d’atenció primària, les urgències i medicina interna. És una reunió per a l’aprenentatge, la formació continuada, l’intercanvi d’opinions i experiències i, sobretot, per crear debats científics d’alt nivell entorn de temes d’interès per a tothom. És una jornada acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries.

Quina valoració fa de les jornades?
Des de l’organització d’aquest important esdeveniment científic fem una valoració molt positiva que ens convida a continuar treballant, millorant i innovant en els continguts perquè les pròximes edicions continuïn mantenint el nivell d’excel·lència demostrat, potenciant sempre la formació continuada com eina clau de treball per a qualsevol professional mèdic.

Fins a quin punt és important actualitzar regularment la professió mèdica i posar coneixements en comú?
Els professionals de la medicina i d’infermeria tenim l’obligació d’actualitzar cada dia els coneixements científics adquirits a les universitats com a part dels plans formatius específics i, a més a més, fomentar el treball en equip per així poder donar una atenció sanitària d’excel·lència a la població.