Els pressupostos municipals de 2017 entren en escena

El document que ha de regir les finances municipals el pròxim any es presentarà a la premsa dilluns vinent

Per . Actualitzat el

El document que ha de regir les finances municipals el pròxim any es presentarà a la premsa dilluns vinent però els grups de l’oposició ja comencen a fer bullir l’olla. Des d’ERC-MES s’han presentat nou propostes que inclouen destinar 1,5 milions d’euros per manteniment i millores escollides per la ciutadania mitjançant un procés participatiu. CDC demana que s’executin els compromisos adquirits pel Govern municipal al Saló de plens i pressupostats en l’exercici de 2016 i el responsable d’Hisenda, Pau Pérez, diu que ja s’han executat.

Es preveu que els pressupostos de 2017 s’aprovin en un ple extraordinari que se celebrarà dimecres que ve. Enguany, a diferència d’altres exercicis, l’equip de Govern té l’estabilitat necessària per aprovar-los sense haver de negociar amb l’oposició. Malgrat tot, alguns grups municipals ja han fet públiques les seves demandes. És el cas d’ERC-MES que proposa, entre altres coses, que l’Ajuntament destini partides al trasllat de la Biblioteca de Torreforta a l’espai lliure existent al mercat del mateix barri, un pla de suport a l’emprenedoria que permeti bonificar els impostos i cotitzacions durant un any, la creació d’un equip d’agents cívics d’inspecció que vetllin pel compliment dels diferents contractes de manteniment i neteja de la ciutat, ampliar el carril bici per connectar els campus Sescelades i Catalunya, i el centre amb Ponent; i una partida per a la conservació i millora dels camins de l’Anella Verda.

Per la seva banda, des de CDC, es lamenta que «l’execució de l’actual està a mitges i sense calendari» i posa sobre la taula una sèrie de partides que l’Ajuntament es va comprometre a realitzar en el pressupost del 2016 i que no s’han dut a terme.

Entre aquestes partides no executades figurarien el milió d’euros adreçat a programes d’ocupació, del qual l’equip de govern només ha executat 56.900 euros; i els 600.000 euros pressupostats (350.000 dels quals procedents de fons propis) per millorar diversos espais públics del centre i dels barris de la ciutat, dels quals l’equip de govern només n’ha fet servir 120.000 euros. Pau Pérez, però, assegura «que s’han gastat pràcticament en la seva totalitat. És més, pel pressupost de l’any vinent hem previst 100.000 euros més, és a dir, 1.100.000 euros i això demostra que és una clara aposta d’aquest Govern».

A banda, el portaveu de CDC, Albert Abelló, qualifica de «trampa» la supeditació de moltes de les partides del pressupost municipal a la venda de patrimoni recordant que «aquest any no ha ingressat res mitjançant la venda de patrimoni municipal».