Doble Campionat Catalunya de Sardanes per Tarragona Dansa

Per . Actualitzat el

El passat diumenge es va celebrar a Valls, a la Plaça del Pati, la final del Campionat de Colles Sardanistes de Catalunya amb participació de colles de Tarragona, Barcelona, Lleida, Sitges, Cassà de la Selva, Vic i Sabadell.

Les colles tarragonines, que pertanyen a l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, van ser les protagonistes absolutes al guanyar dues de les tres categories que es disputaven. D’aquesta manera, la colla alevina Xerinola, formada per nens entre 6 i 12 anys,va guanyar de manera clara el concurs de Valls i es va proclamar per segona vegada en la seva història, campiona de Catalunya.

La colla infantil Petits Tarragona Dansa, formada per adolescents entre 13 i 16 anys, va revalidar el campionat que també va aconseguir la temporada passada.

D’aquesta manera, Tarragona es posiciona com una de les ciutats punteres en la modalitat de Sardana Esportiva, que combina la tradició i la competició i que està tenint força acceptació, sobretot entre el jovent, que desdiu la imatge de que la sardana no atrau als joves.

El concurs de Valls, organitzat per la Unió Anelles de la Flama va ser tota una festa, amb la participació, també, d’alguns elements tradicionals de la ciutat vallenca, com la Mulassa, els Gegants o la Muixeranga i la participació festiva de la Cobla Contemporània.