Es consolida la línia regular de contenidors entre el Port de Tarragona i Turquia

La naviliera turca Medkon Lines connecta, en tan sols 6 dies, a la indústria de Tarragona amb mercat turc amb un servei setmanal

Per . Actualitzat el

El Port de Tarragona va iniciar el passat mes de febrer un servei directe des de Tarragona als principals ports de Turquia (Esmirna, Istanbul i Gebze) i a altres països de la Mediterrània com Líbia (port de Misurata), Tunísia (port de Bizerte) i Algèria ( port d’Alger). A dia d’avui el nombre d’exportacions ha augmentat el doble des de les seves primeres escales fins ara, i ha aconseguit exportar setmanalment més de 300 contenidors amb mercaderies de les empreses i indústries del territori.

Aquesta línia que opera regularment a la terminal de contenidors DP World Tarragona, ha passat en uns mesos de ser un servei decennal a tenir una escala setmanal a Tarragona, concretament cada divendres. És un servei consolidat i amb el transit time (temps de trànsit) més competitiu del mercat (6 dies de navegació des del Port Tarragona al port turc de Esmirna). Aquesta línia ha aconseguit donar resposta a una important demanda del hinterland (zona d’influència) portuari de Tarragona cap al país turc, fruit de la confiança, el suport i l’aposta d’importants empreses del territori en la consolidació d’aquest projecte.

Les mercaderies que s’exporten al mercat turc des del Port de Tarragona són entre altres, els productes químics, paper i pasta de paper, maquinària i eines i materials de construcció elaborats. Diversificar tràfics i potenciar nous serveis és una de les premisses de l’acció comercial del Port de Tarragona i de la pròpia terminal de contenidors, gestionada per DP World Tarragona. D’aquesta manera, aquest servei marítim directe a Turquia suposa una millora competitiva per a les empreses i indústries de Tarragona, reduint sensiblement els costos logístics i contribuint clarament en la reducció d’emissions de CO2.

La connexió de la naviliera Medkon Lines amb el mercat turc dóna resposta a les exigències per part del sector exportador del territori i d’aquesta manera s’afavoreix el volum d’intercanvi comercial existent amb Turquia. Així, el teixit empresarial i industrial del hinterland del Port de Tarragona té a sis dies el mercat turc per les seves exportacions i importacions.