Cardenal demana a Ballesteros que digui la veritat als ciutadans

L’antic president del Consejo Superior de Deportes es defensa de l’atac del batlle de Tarragona i el culpa del fracàs dels Jocs

Per . Actualitzat el

El, fins fa poc, president del CSD i secretari d’estat per l’Esport ha publicat un article al diari El País per respondre a l’insult de Ballesteros. El batlle tarragoní va tractar d’energumen a Miguel Cardenal que no s’ha mossegat la llengua i ha explicat que Ballesteros ja estava advertit de les dificultats econòmiques per les quals passava el CSD. Segons Cardenal, l’organisme autònom havia vist reduïda la seva partida a menys de la meitat i, tot i això, va dotar els Jocs Mediterranis Tarragona 2017 de partides des del 2013 al 2016. L’antic responsable estatal en matèria d’esports, recorda que el seu predecessor al capdavant del CSD i company de files de Ballesteros, Albert Soler (PSC) que «no va signar cap conveni amb els Jocs» tot i que sí que ho va fer amb altres esdeveniments esportius. Amb això, Cardenal opina que «és obvi que no sóc el culpable del fracàs de Ballesteros i Blanco».

I conclou el seu article amb unes frases que val la pena llegir íntegrament:

«Entenc que a mesura que s’acostava la data dels Jocs, l’angoixa de Ballesteros fos més gran, perquè els càlculs d’ingressos dels seus successius plans directors s’havien basat en previsions que es demostraven gens realistes, i ha de produir un gran vertigen reconèixer que durant anys s’ha venut com seguretat el que era una fugida cap endavant que acabava en el precipici de la suspensió de l’esdeveniment.

Em quedaré amb la imatge de persona afable i educada que he vist aquests cinc anys, i no amb la del Ballesteros que em qualifica, a la portada d’un diari de Tarragona, d’energumen. Però el convido que digui la veritat als seus ciutadans, que no acudeixi al típic donar la culpa a Madrid, i que els expliqui la raó que el porta a incomplir la seva reiterada promesa, perquè el ridícul a què ha portat a Tarragona es deu principalment a la temeritat i incompetència amb què Ballesteros es va sumir, des del 2012, en aquesta fugida cap endavant».