Madrid es compromet a incloure la partida dels Jocs en els pròxims PGE

Així ho ha assegurat Ballesteros després de la reunió mantinguda amb el ministre d’Esports

Per . Actualitzat el

Ballesteros ha sortit «molt content» de la reunió mantinguda amb el ministre de Cultura, Esports i Educació, Íñigo Méndez de Vigo, aquest dijous a Madrid. Segons el batlle, el ministre ha «garantit que el Jocs Mediterranis de 2018 siguin una realitat i per a nosaltres això és el més important». El batlla remarca que «per primera vegada, el Govern d’Espanya ocuparà la cadira buida que té com a vicepresident del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis de Tarragona» i que s’obre una línia de diàleg constant per actualitzar les xifres que han de regir l’aportació estatal. Uns diners que, segons Ballesteros, s’inclouran ja en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat pel 2017.

A més a més, el Govern espanyol s’ha compromés a allargar els beneficis fiscals de les empreses col·laboradores amb els Jocs fins al 2018.

Pau Ricomà: «Seguim tenint promeses sense cap concreció econòmica»

Després de les declaracions de l’alcalde a la sortida de la reunió amb el ministre, el portaveu del grup municipal d’ERC-MES-MDC, Pau Ricomà, afirma que «seguim tenint promeses sense cap mena de concreció econòmica». Des de la formació republicana remarquen que costa de creure qualsevol afirmació de l’alcalde respecte a l’arribada de finançament pels Jocs. Per Ricomà, «si Ballesteros hagués respost quan se li preguntava sobre la situació real dels Jocs i no hagués mentit reiteradament, s’estalviaria ara tenir un problema de credibilitat». Els republicans lamenten que l’alcalde hagi sigut incapaç de tornar de Madrid amb, com a mínim, un acord signat en relació a la pròrroga dels beneficis fiscals per als patrocinadors i es pregunten què pot haver demanat a Madrid Ballesteros «si encara no ha quantificat els costos de l’ajornament de l’esdeveniment». En aquest sentit, des de la formació republicana reiteren que des de Tarragona s’ha d’exigir a l’Estat que assumeixi també les despeses totals de l’ajornament dels Jocs.

Pau Ricomà lamenta que «la proposta de solució que ens volen vendre ara després de la reunió a Madrid arriba tard i malament. El mal ja està fet. El cost d’endarrerir els Jocs, per la imatge de Tarragona, és altíssim. I l’estat fàcilment ho hagués pogut evitar». Des d’ERC-MES-MDC recorden que «la nostra posició amb els Jocs ha sigut sempre una posició responsable, advertint sobre allò que finalment ha acabat passant».

La CUP diu «no als Jocs»

La CUP vol remarcar «la mala imatge i el ridícul internacional que està donant la mala gestió política dels Jocs Mediterranis previstos, en primer terme, per al 2017». És per això, que la CUP durà al proper ple una proposta per tal de deixar sense efecte l’organització d’aquest esdeveniment esportiu, ja sigui el 2017 o els anys immediatament successius.

En paraules del conseller Jordi Martí i Font, la CUP «preveu mobilitzacions que es començaran a concretar aquest proper dilluns, per tal que quedi clar que, fins ara, només s’ha enganyat la ciutadania, quant constantment, de forma pública, en mitjans de comunicació i plens municipals ens han dit que no hi havia problemes de cap tipus més enllà de Madrid».

Alhora, la consellera Estrada hi afegeix que «l’actual situació només és fruit de la incompetència del govern local» i ha explicat que «els motius que van dur la CUP a dir que no al projecte dels jocs es mantenen inalterats: són un projecte d’elits que no té cap benefici per a la ciutadania i en cap cas no es planteja la solució a cap dels problemes que Tarragona té damunt la taula.

La candidatura anticapitalista també es pregunta què és el que s’ha estat fent en els darrers anys, perquè ara «es ven com una novetat que el ministeri del ram ara tingui un representat a la Fundació organitzadora dels Jocs, quan fins ara no era així».

En darrer terme, els independentistes remarquen que aquests jocs són un despropòsit des de tots els punts de vista, ja que ni les seleccions catalanes hi tindran representació ni tampoc s’han complert els acords amb els patrocinadors, la qual cosa ofereix una imatge pèssima de cara, justament, a qui ara ha de renegociar i buscar finançaments alternatius per poder finançar un esdeveniment que ja comença a cansar tarragonins i tarragonines.

Arga Sentís: «l’optimisme de Ballesteros no és garantia de res»

Arga Sentís, portaveu del Grup Municipal d’ICV-EUiA, considera que la reunió de l’alcalde amb el ministre de Cultura i Esports, Iñigo Méndez de Vigo, no ha resolt les incerteses que acompanyen l’ajornament dels Jocs del Mediterrani

Segons Sentís, «encara que Ballesteros sigui optimista després d’haver vist el ministre, també ho era fa setmanes, o mesos, fins que es va fer públic tot aquest embolic de l’ajornament. Per això és difícil saber si ens prenia el pèl abans o ho fa ara. En qualsevol cas, ha sortit de la reunió sense res de concret per oferir».

La regidora ecosocialista considera, també, que «ara només es parla d’aconseguir fer els Jocs el 2018, com si fossin un fi en ells mateixos. Del llegat que havien de deixar a la ciutat ningú no se n’ocupa. Sembla que, de sobte, el famós llegat sigui no fer encara més el ridícul a nivell internacional».

Sentís ha afegit que «l’alcalde Ballesteros culpa el context polític i econòmic de totes les dificultats que entrebanquen els jocs, però aquest context no ha vingut de sobte. Ja fa anys que dura. La tasca d’un governant hauria de ser veure-ho i actuar en conseqüència. ICV-EUiA va advertir fa força temps que els números no sortien i que calia ser valents i renunciar als Jocs. L’optimisme oficial ens ha dut fins aquí, i ara ens venen encara més optimisme oficial».