Jornades sobre hepatitis C a l’hospital de Santa Tecla

Professionals de diferents especialitats de la demarcació es formaran sobre l’ús de nous fàrmacs per tractar aquesta malaltia

Per . Actualitzat el

Els pròxims dies 15 i 16 de novembre tindran lloc les jornades comarcals en formació sobre hepatitis C a l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona, que reunirà professionals de diferents especialitats de diversos centres hospitalaris de les comarques tarragonines. La doctora Sheila Ruiz, del servei de Medicina Interna de l’Hospital de Santa Tecla, organitzadora de la jornada, ens explica per què és necessari formar especialistes en el tractament d’aquesta malaltia i que s’abordarà en aquestes trobades de caràcter formatiu.

En aquestes terceres jornades sobre hepatitis C, que són les primeres que inclouen ponents d’altres hospitals de la comarca, es farà molta incidència en els nous tractaments de la malaltia. «Hem considerat necessari organitzar una jornada de formació en hepatitis C al nostre hospital en què intervindran com a ponents professionals experts en el tractament de l’hepatitis C que ens faran una actualització sobre el panorama actual d’aquesta malaltia», assegura la doctora Ruiz.
I és que l’hepatitis C és un problema de salut freqüent d’àmbit mundial i una de les principals causes d’hepatopatia, ja que un considerable nombre dels afectats desenvoluparà cirrosi hepàtica o càncer de fetge. Es calcula que aproximadament el 3% de la població mundial es troba infectada i cada any es comuniquen de 3 a 4 milions d’infeccions noves.
«Des de l’any 2015 disposem d’un nou arsenal terapèutic que ens permet en poc temps arribar a taxes de curació de l’hepatitis C per sobre del 90%», assegura la doctora Ruiz, això augmenta no només el percentatge de curació, sinó que, a més, a causa de l’excel·lent tolerabilitat dels nous fàrmacs, és possible tractar un major nombre de pacients que abans no podien rebre tractament. D’altra banda, el caràcter «comarcal» de la jornada, és de gran valor, ja que ajudarà a incrementar i solidificar el coneixement dels diferents especialistes que hi ha a l’àrea, apropant aquest col·lectiu sanitari als professionals de referència. Les jornades començaran el dia 15, a les 16 hores, estructurades en taules rodones integrades per diferents ponents, i finalitzaran el dia 16 a les 19 hores.