III Setmana de la Diabetis al CAP de Vila-seca

Sota el lema «Ull amb la diabetis. Actua avui per canviar el demà», el dia 14 de novembre es faran diferents activitats al centre sanitari

Per . Actualitzat el

El 14 de novembre és el Dia Mundial de la Diabetis, que aquest any té com a lema «Ull amb la diabetis. Actua avui per canviar el demà». El CAP de Vila-seca s’adhereix a la campanya celebrant la 3a Setmana de la Diabetis amb el suport de l’Ajuntament de Vila-seca.
Actualment, prop de 415 milions d’adults tenen diabetis i l’any 2040 s’estima que aquesta xifra s’incrementarà fins als 642 milions. Actualment, un de cada dos adults (46%) tenen diabetis sense diagnosticar. Cada sis segons una persona mor per la diabetis. Moltes persones viuen amb la diabetis tipus II un llarg període de temps sense ser-ne conscients i quan són diagnosticades les complicacions que la diabetis ja hi són presents. Un 70% dels casos de diabetis es poden prevenir o disminuir adoptant estils de vida saludables. D’aquí la importància d’incidir en la modificació d’hàbits en la fase de prediabetis. Aquest serà el tema central de la conferència que oferirà el Dr. Joan Josep Cabré, membre de grup de prevenció de la diabetis de Reus-Tarragona i un dels autos del projecte De-Plan-Cat.
La III Setmana de la Diabetis començarà el dilluns 14 de novembre. Durant el matí hi haurà un punt d’informació al vestíbul del CAP on les infermeres faran difusió de la malaltia i realitzaran controls de glucèmia capil·lar per tal de descartar casos no diagnosticats. Paral·lelament, davant del CAP, la professora de gimnàstica de l’esplai, Montserrat Cros Garrido, impartirà una classe de gimnàstica per tal de fomentar l’exercici físic entre la població.
Un pilar important en el tractament de la diabetis és la prevenció de les lesions als peus, per aquest motiu, dilluns i dimecres les infermeres faran la revisió dels peus a les persones diabètiques amb l’objectiu de fomentar la cura adequada.
El dilluns 15 de novembre, a la Biblioteca Municipal, tindrà lloc la conferència sobre la prevenció de la diabetis, a càrrec del Dr. Joan Josep Cabré.
Els actes finalitzaran amb el taller de cuina saludable que es farà al Centre Cívic Colomí impartit per la Fundació Alícia.

 

Núria Rofes · Carme Fontgivell
Infermeres referents de la diabetis a l’ABS de Vila-seca