Un cartell de luxe pel Teatre Màgic

Pep Bou, Gaetan Bloom, Imanol Ituiño i la peruana Gisell són alguns dels noms més destacats

Per . Actualitzat el

El Festival dirigit pel Mag Gerard s’ha consolidat en les seves diverses edicions i s’ha convertit en un referent cultural.  En aquest  esdeveniment hi han actuat els mags i il·lusionistes més famosos, representatius i de més prestigi del nostre país, que en molts casos actuaven per primera vegada a les comarques de Tarragona: Juan Tamariz, Anthony Blake, la maga Inés, Màgic Andreu, el Mago Pop, els americans Avner The Eccentric i Sylvester The Jester o el francès Pilou premiat amb el Gran Premi Mundial de Màgia. La filosofia d’aquest singular festival és retornar la màgia al seu lloc d’origen: els teatres. Degut a la internacionalització d’aquest esdeveniment i també a la seva importància, la prestigiosa revista Magic Magazine de Las Vegas (USA), va dedicar al Teatre Màgic una plana sencera amb fotos i explicació dels diferents espectacles. Aquesta revista es distribueix arreu del món dins el sector de l’espectacle.

Enguany el Festival es celebrarà del 5 al 27 de novembre i com a novetat s’ha creat el Premi Teatre Màgic en reconeixement a un il·lusionista de prestigi per la seva trajectòria ascendent. En aquesta edició la premiada Cia Mag Edgard rebrà aquest guardó.
El Teatre Tarragona, Metropol, Sala Trono, El Magatzem, l’Espai Kesse, El Castell de Masricart i la sala d’actes de l’escola de La Canonja rebran a il·lusionistes de França, Veneçuela, Perú, Itàlia, Argentina, Catalunya i resta de l’Estat Espanyol.
Els artistes encarregats de sorprendre i meravellar al públic assistent seran: Pep Bou, Gaetan Bloom, Imanol Ituiño, Gisell, Mag Gerard, Francis Zafrilla, Mag Edgard, Adrián Soler, Teia Moner i Deaux à la Tache. Tota la informació a www.teatremagic.es

“Màgia per deixar-te bocabadat” amb  Mag Gerard
Inauguració del 10è Festival Teatre Màgic 2016!
Dissabte, 5 de novembre a les 18.30 h   Teatre Metropol. Preu: 5 / 8 €

Mag Gerard presenta el seu nou espectacle per a tota la família que barreja amb un estil propi la màgia visual i sorprenent amb la comèdia.  Ens oferirà tot un seguit d’il·lusions màgiques que ens acompanyaran en un viatge per les diferents especialitats de l’art de l’impossible amb la finalitat de deixar-nos bocabadats. La seva màgia s’ha pogut veure en teatres, televisió, festivals de cinema, gales internacionals de màgia, museus, esdeveniments per a empreses… A més, compatibilitza la seva feina de mag amb la d’escriptor de llibres de màgia i conferenciant. Algunes de les seves creacions màgiques formen part del repertori de molts il·lusionistes del nostre país.

“PequeMagia” amb  Francis Zafrilla (Albacete)
Estrena a Catalunya!
Dijous, 10 de novembre a les 15.30 h  – Escola La Canonja

Gratuït (Espectacle exclusiu per als nens d’educació infantil de l’escola)
Una Màgia senzilla però eficaç que s’adapta a aquestes edats tan primerenques amb rutines ideades i construïdes específicament  per a ells. Un espectacle per a nenes i nens fins a 4 anys ple de màgia petitona i divertida en la qual tots compartim un món totalment nou gaudint amb ells de la Màgia, de les rialles i les sorpreses. PequeMagia és una actuació per compartir i viure noves experiències.

“PequeMagia” amb Francis Zafrilla (Albacete)
Estrena a Catalunya!
Dijous, 10 de novembre a les 18.30 h  Biblioteca de La Canonja del Castell de Masricart  Gratuït

Francis Zafrilla és un dels mags, per a públic familiar, més destacats de l’actualitat gràcies a la seva originalitat, una acurada posada en escena i un gran sentit de l’humor. Autor del llibre “¿Hueles a magia?” arriba per primer cop a Catalunya amb la finalitat de sorprendre al públic i fer-vos passar una bona estona. En aquest espectacle per a tota la família gaudireu de jocs de màgia espectaculars, participació del públic i fins i tot l’aparició sorpresa d’un drac!

Gran Gala Màgica amb la Cia Mag Edgard (Catalunya) i Gaetan Bloom (França)
Divendres, 11 de novembre a les 18.30 h  – Sala d’actes de l’Escola de La Canonja Gratuït

El desè Festival Internacional Teatre Màgic presenta la seva gran gala màgica familiar a La Canonja en la que podreu gaudir d’espectaculars grans il·lusions combinades amb aparicions, desaparicions, transformacions… a càrrec de la premiada companyia Mag Edgard. A més, podreu veure en primícia el número de màgia còmica del francès Gaetan Bloom que ha presentat en els millors escenaris del món i us deixarà completament bocabadats. No us ho perdeu!

Gran cabaret màgic internacional amb Gaetan Bloom (França), Adrián Soler (Veneçuela) i Cia Mag Edgard (Catalunya). Presenta Mag Gerard.
Divendres, 11 de novembre a les 22 h – Espai Kesse  Gratuït

Espectacle de màgia presentat pel Mag Gerard, podreu gaudir per primer cop a Tarragona de la màgia còmica i sorprenent del francès Gaetan Bloom, els números visuals i plens d’originalitat del veneçolà Adrián Soler i finalment la màgia elegant de la reconeguda Cia Mag Edgard. La combinació perfecte de màgia, teatre i humor per gaudir d’una bona estona.
“Magia a Tutiplén” amb  Imanol Ituiño (Bilbao)
Estrena a Catalunya
Divendres, 18 de novembre a les 20.30 h –  Sala Trono 12 / 16€

Què és això? Un ocell? Un avió? Superman? Doncs no, és “Magia a Tutiplén”! Però, què és Magia a Tutiplén? Doncs és precisament el que veureu en aquest espectacle, màgia a mansalva, a tutiplén, sine die! Objectes quotidians que apareixen, desapareixen, viatgen, es transformen… seran els protagonistes en aquesta sessió de màgia disbauxada i participativa. A més, podreu gaudir del número en el qual Imanol Ituiño va ser premiat en el Congrés Nacional de Màgia. T’ho perdràs?

“Sueños de una maga” amb  Gisell (Perú)
Dissabte, 19 de novembre a les 20.30 h – Sala Trono – 12 / 16 €

La Maga Gisell és una de les magues més detacades a nivell internacional gràcies a la seva originalitat, teatralitat i posada en escena.. Va ser reconeguda per la seva participació com a artista a la “Internacional Magicians Society” per la presentació del seu original i fascinant número de màgia al congrés “Magia Caribe 2014” realitzat a Veneçuela. A més, va guanyar el segon Premi mundial Llatinoamericà de màgia en la categoria de màgia argumentada al FLASOMA 2015, realitzat a URUGUAI. En el seu espectacle de màgia visual interactuarà amb els espectadors que formaran part d’aquest somni ple de màgia.

“Contes de gel” amb Teia Moner
Diumenge, 20 de novembre a les 12 h – Teatre Magatzem – 7 / 8€

Un espectacle de titelles i màgia pels més petits que ens explica els contes i els costums dels habitants de l’Àrtic i de l’Antàrtida. Aquesta experiència ens animarà a tenir cura del medi ambient per no provocar més desglaç en aquests paradisos. Coneixerem la Didi, una orca blanca que volia ser de colors, i en Gegè, un pingüí que desitjava volar. Assistirem a la festa de la Reina de les Neus i ens farem amics d’un ós polar fredolic.

“Crack up show” amb  la Cia Deaux à la Tache (Argentina / Itàlia)
Diumenge, 20 de novembre a les 19 h – Sala Trono  –  12 / 16 €

La cia Deaux à la Tache ens presenten el seu nou espectacle que barreja de forma explosiva la màgia, la comèdia i el teatre amb l’única finalitat de divertir i sorprendre al públic.
Un clàssic mag arrogant i obsessiu acompanyat per una assistent inexperta i ingènua, amb qui té una complicada i difícil relació sobre l’escenari. La conflictiva trobada d’aquests dos personatges, tan diferents com a complementaris, crearà absurdes situacions plenes de gags, malentesos i equívocs, generant en el públic una cascada de somriures que acabaran amb un emocionant final.

Realitat o ficció?  amb el Mag Gerard
Dimecres, 23 de novembre a les 13h  – Tarragona Ràdio 96,7 FM

Realitat o ficció? és el programa de ràdio que un cop al mes presenta el Mag Gerard a Tarragona Ràdio amb la col·laboració de Daniel Arbonés. En aquest espai de màgia pioner a la província de Tarragona, es recorda la vida de grans mags, s’explica un joc de màgia científica, s’entrevista als il·lusionistes més destacats de l’actualitat…

En aquesta ocasió el Mag Gerard farà un joc de màgia interactiva amb tots els oïents, així que prepareu-vos per viure la màgia en les vostres pròpies mans en aquest programa especial dedicat al 10è Festival Internacional Teatre Màgic de Tarragona i La Canonja.

Taller de màgia amb el telèfon mòbil
Divendres, 25 de novembre a les 19 h – Espai Kesse – Gratuït

Per primera vegada un taller de màgia amb el telèfon mòbil, els participants aprendran jocs de màgia visuals per deixar al·lucinats als seus amics en qualsevol moment. Taller de màgia per a joves a partir de 14 anys i adults (professors, animadors culturals, metges…)
Professor: Mag Gerard (mag professional amb més de 15 anys de trajectòria amb diversos espectacles presentats arreu del país).

“Experiències” amb Pep Bou
Gran cloenda del 10è Festival Internacional Teatre Màgic !
Diumenge, 27 de novembre a les 18.30 h – Teatre Tarragona – 9 / 13 / 15€

Experiències és el nou espectacle del reconegut artista mundial Pep Bou i el seu fascinant univers format per bombolles de sabó. L’espectacle, estructurat amb tocs antològics, és una impressionant mostra dels processos constants de recerca del creador/alquimista en el seu laboratori. Es tracta d’una síntesi inèdita d’un llenguatge audiovisual i teatral que ha fascinat públics de tots els continents.
Pep Bou Experiències proposa a l’espectador un viatge cap a mons poètics i onírics partint de tres elements senzills, però essencials: el sabó, l’aigua i la música en directe. Aquest espectacle és el producte de gairebé quatre dècades d’experimentació de coneixements teòrics i pràctics del món de la física; un coneixement fins ara inèdit de l’espai escènic i un talent excel·lent per al món de l’espectacle.
Un espectacle únic, creat per un artista singular que ha creat un llenguatge escènic inèdit.

Venda d’entrades:

Teatre Tarragona
Rambla Nova, 11
Tel. 977 244 795
www.tarracoticket.cat<http://www.tarracoticket.cat>

Teatre Metropol
Rambla Nova, 46
Tel. 977 244 795
www.tarracoticket.cat<http://www.tarracoticket.cat>

Sala Trono
Misser Sitges, 10
977 22 20 14
Tel. 639 28 77 40 / 977 22 20 14
www.salatrono.com<http://www.salatrono.com>

El Magatzem
C/ Fortuny, 23
Tel. 977 211 148
www.cotarraconense.cat<http://www.cotarraconense.cat>

Espai Kesse
C/ Sant Antoni Maria Claret, 12 – 14
www.tarragonajove.org<http://www.tarragonajove.org>
Gratuït

Castell de Masricart
Plaça del Castell s/n
La Canonja
www.lacanonja.cat<http://www.lacanonja.cat>
Gratuït

Escola La Canonja
Av. de Manuel Carrasco i Formiguera, 8
La Canonja
Gratuït