Els Jocs es passen al 2018

Se celebraran del 22 de juny a l’u de juliol

Per . Actualitzat el

Tarragona 2017 passa a la història i, ara, el comitè organitzador es decideix pel 2018.  Es faran del 22 de juny a l’u de juliol del 2018. Per decidir les dates, fins i tot s’ha tingut en compte el ramadà, que l’any 2018 acabarà el 14 de juny, una setmana abans del certamen.

Si bé ja s’havia parlat d’aquest canvi al llarg de la jornada de divendres, aquest dissabte l’ajornament dels Jocs l’ha fet oficial  el mateix president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, Amar Addadi. Addadi ha fet aquestes declaracions a l’agència de notícies Algerie Press Service després de la reunió de divendres a Orà (Algèria), on van participar també el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, i l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. Segons el president del CIJM, la decisió d’ajornar l’esdeveniment s’ha pres després que els membres del comitè hagin valorat totes les hipòtesis i «recordant que el comitè d’organització dels JJMM de Tarragona havia formulat la petició de retardar-los».
Addadi assenyala que l’ajornament seria degut a les «repercussions financeres» derivades del retard en la formació d’un govern a Espanya «després de més de 10 mesos de bloqueig» que també haurien afectat «les activitats esportives i el procés de preparació dels Jocs de Tarragona». Segons ha precisat el president del Comitè, la 18a edició dels Jocs se celebrarà a Tarragona del 22 de juny a l’1 de juliol del 2018. Dilluns hi ha prevista una compareixença del comitè organitzador dels Jocs de Tarragona per explicar-ho tot plegat.

Els nou milions d’euros que manquen per arribar del Govern de l’Estat i el fracàs en la recaptació de patrocinadors respecte a les previsions inicials han desencadenat aquesta solució que deixa a l’aire molts interrogants. Si l’Estat prorrogarà els beneficis fiscals a les empreses patrocinadores, si els costos organitzatius s’incrementaran molt, si alguns patrocinadors es faran enrere, si s’aconseguiran els diners per fer els equipaments i l’esdeveniment…