Tarragona 2018?

Aquest divendres té lloc una reunió del Comitè dels Jocs a Orà, Algèria, on es debat aquesta possibilitat

Per . Actualitzat el

El president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, ha aixecat totes les alarmes en afirmar que és possible que els Jocs Mediterranis de Tarragona no se celebrin el 2017 sinó que  s’ajornin un any, és a dir, fins a l’estiu de 2018. Blanco ja és a Orà, a Algèria, on aquest cap de setmana es reuneix el Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis que abordarà la celebració de Tarragona 2017 i on viatjarà l’alcalde i president de Tarragona 2017, Josep Fèlix Ballesteros, i el Coordinador General dels Jocs, Javier Villamayor.

De moment però, i segons un comunicat enviat per l’Ajuntament de Tarragona, Ballesteros ha mantingut una conversa amb el President del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, i admet que «el fet de no disposar a dia d’avui de les absolutes garanties de comptar amb el finançament necessari per cobrir el pressupost operatiu dels propers Jocs Mediterranis, i davant la necessitat d’informar al Comitè Executiu dels Jocs Mediterranis en els terminis previstos sobre els avenços en l’organització dels propers Jocs buscarem la millor solució en funció de l’escenari actual». Anuncia també que «qualsevol decisió en relació a la celebració dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 es prendrà de comú acord amb les institucions públiques que integren el Comitè Organitzador, i s’informarà oportunament». I que «reafirmem que la ciutat de Tarragona i el Comitè Olímpic Espanyol compliran amb el compromís adquirit d’organitzar a Tarragona els Jocs Mediterranis».

L’oposició titlla de «fracàs» i «ridícul» el succeït

L’oposició municipal no ha trigat a reaccionar davant aquest sorprenent anunci. Així,  Rubén Viñuales, de Ciutadans, ajornar els Jocs del Mediterrani 2017 evidenciaria el fracàs de la gestió de l’equip de govern. Per la seva banda, Pau Ricomà, d’ERC, lamenta que «un cop més, els tarragonins s’assabentin mitjançant declaracions en premsa de gent de fora de Tarragona de fets que tenen incidència directa en la ciutat» i lamenta que «l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros amaga informació malgrat les reiterades demandes d’explicacions que es fan des de l’oposició».

El portaveu del grup municipal de Convergència Democràtica, Albert Abelló, considera «ridícul i esperpèntic el fet que els Jocs Mediterranis no se celebrin l’any 2017. La ciutat de Tarragona està sent víctima d’una escandalosa mala gestió per part del govern socialista», ha afirmat en un comunicat. Abelló es pregunta per la mala imatge internacional que donaria Tarragona si es compleix l’anunci. Si s’ajornen, Abelló reclama un compromís ferm per part de l’Estat enguany en la seva aportació de 12 milions d’euros. També parla de mala gestió envers els Jocs del govern municipal.

La CUP de Tarragona torna a exigir «la renúncia a la celebració dels Jocs a Tarragona, tant el 2017 com el 2018 o fins i tot el 2019». Aquest cop, però, han traslladat la seva reclamació al COE mitjançant una carta adreçada al seu president, la qual també faran arribar al COI en diverses llengües.