Joan Urgellès, un festival de gustos i textures mediterranis a Reus

Per . Actualitzat el

El reusenc Joan Urgellès, després d’estudiar a l’Escola d’Hostaleria de Cambrils i treballar en  restaurants de la localitat marinera, va iniciar la seva singladura professional com a xef del teu propi establiment l’any 2007.

El primer que sorprèn gratament en entrar al restaurant és l’excel·lent decoració de la sala, bufona, barroca amb aires modernistes i minimalistes, jugant amb els colors i les formes; tota una conquesta de la germana del propietari, que és interiorista. La capacitat és per a 40 persones. La direcció va a càrrec d’en Manuel Aznar, amb un servei molt professional i amable.

Tot té un gran nivell, sobretot la cuina, formidable de línia mediterrània amb tocs orientals i creativa, d’autor i de mercat. Una cuina molt treballada i pensada en què cada plat és un festival de gustos i textures molt ben combinades i que posen de relleu el mestratge i la il·lusió que posa el xef en les seves elaboracions.

La carta de vins, que té unes 100 referències, recull diferents DO, especialment de les comarques tarragonines. El vi de la casa és el Clos Montblanc Xipella, 12€.
Entre les especialitats per gaudir d’aquesta excel·lent cuina cal apuntar l’amanida de llamàntol sobre tomàquets confitats, ceps a la brasa, làmines de carabassó, caviar Codium, vinagreta d’olivada i cruixent de porro, 20€; gambes en tempura de tinta de calamar i oli de sèsam, 16€; filet de vedella amb foie fresc, fruites variades i suc de rostit a l’aroma de vermut Miró, 23€; bacallà amb crema de ceps, cloïsses, oli de tòfona i textures de moniato, 20€; i a les postres, coulant casolà amb crema de cafè i sorbet de mandarina, 6€; cruixent de poma amb xocolata calenta i sorbet de poma verda, 5€.  El restaurant també ofereix un menú per 20€ euros i un menú degustació per 30€. El preu mitjà és de 40 €.

Carrer Aleus, 7, Reus
Telèfon: 977 34 21 78
joanurgellesrestaurant@gmail.com
www.joanurgelles.com