Incorpora dóna feina a 3.300 persones en risc d’exclusió

En aquests 10 anys, Incorpora Tarragona ha aconseguit implicar més de 1.100 empreses.

Per . Actualitzat el

Incorpora, el programa d’integració laboral de l’Obra Social ”la Caixa”, ha facilitat 3.378 llocs de treball a persones en situació o risc d’exclusió a les comarques de Tarragona en els primers 10 anys de trajectòria del projecte. La xifra s’ha presentat aquesta setmana en una roda de premsa a CaixaForum Tarragona.

«Generem oportunitats a persones amb especials dificultats per accedir al mercat laboral. Cada lloc de treball que facilitem és una oportunitat perquè la persona millori el seu benestar i gaudeixi d’un projecte de vida autònoma i independent. El nostre compromís és seguir contribuint a la plena inclusió social dels col·lectius més vulnerables i estem convençuts que el treball és una eina indispensable per aconseguir-ho», ha destacat Jaume Farré, director del Departament d’Integració Sociolaboral de la Fundació Bancària ”la Caixa”, en el balanç del programa, que es va posar en marxa el 2006.

Entre gener i setembre d’aquest any, Incorpora Tarragona ha promogut la contractació de 523 persones en situació de vulnerabilitat. El programa es dirigeix sobretot a persones amb discapacitat, aturats de llarga durada, joves amb dificultats per accedir a un lloc de treball, exreclusos i víctimes de violència de gènere, entre d’altres.
«Davant l’escassedat d’ofertes de treball, he hagut de lluitar per demostrar la meva vàlua més que, potser, qualsevol altra persona. Un dels principals canvis que ha aportat a la meva vida tenir feina és poder participar en l’economia familiar i tenir independència econòmica. A més, formar part d’un equip de companys i treballadors, em dóna benestar i una sensació d’autonomia i realització important», ha explicat Ezequiel Herrera, persona amb discapacitat intel·lectual que ha trobat feina gràcies al programa Incorpora a través de la Fundació Santa Teresa del Vendrell.

En aquests primers 10 anys, han col·laborat amb Incorpora Tarragona 1.102 empreses, compromeses amb aquest projecte de responsabilitat social. El treball en xarxa entre el sector empresarial i el social és possible gràcies a 11 entitats, que són les encarregades de desenvolupar el projecte en el territori a través de 18 tècnics d’inserció laboral a les comarques tarragonines.

Els darrers 10 anys, el programa ha facilitat 124.981 llocs de treball a Espanya. D’aquestes insercions, un 52 % són dones i un 48 % són homes. Pel que fa als col·lectius, un 30 % corresponen a persones amb alguna discapacitat i un 70 % a persones en risc d’exclusió social.