El cementiri de Tarragona presenta noves millores

L’equipament estrena un nou punt digital d’informació i millora els serveis de mobilitat per als visitants

Per . Actualitzat el

Les persones que visitin aquests dies el cementiri de Tarragona amb motiu de la celebració de Tots Sants comprovaran que l’espai ha experimentat diversos canvis, la majoria de les quals estan pensats per millorar el servei d’informació i a garantir la mobilitat dels usuaris per les seves instal·lacions.

A banda de les habituals tasques de manteniment, que aquest 2016 han comportat també la remodelació dels lavabos i la seva adaptació per a persones amb mobilitat reduïda, el cementiri incorpora un nou sistema d’informació digitalitzat que ajuda els visitants a ubicar el lloc d’inhumació del seu familiar alhora que facilita el millor itinerari per arribar-hi. L’aparell, que es troba a l’entrada del recinte, permet fer la consulta tant en castellà com en català. Una altra novetat adreçada a millorar l’atenció als visitants és la incorporació d’una cadira de rodes elèctrica per a persones amb mobilitat reduïda, que s’afegeix a la cadira de rodes convencional que el cementiri sempre ha tingut a disposició dels seus usuaris. Altres millores culminades aquest 2016 són l’adquisició de noves escales per accedir als nínxols d’alçada i diverses millores realitzades a la capella.

Preparats per Tots Sants
S’apropa la festivitat de Tots Sants, quan el cementiri rep una allau de visitants que vénen a recordar els seus difunts traspassats i a retre’ls homenatge; per això, el cementiri de Tarragona adapta el recinte per fer-lo encara més accessible, a la vegada que més planer i confortable per aquelles persones que el visiten.

Per facilitar l’accés dels visitants, des del 22 d’octubre fins al 2 de novembre romandrà obert ininterrompudament des de les 9 fins a les 19 hores. Com s’ha fet en els darrers anys, els dies 31 d’octubre, 1 i 2 de novembre es podrà accedir per la porta del Camí del Llorito (davant del pàrquing de la rotonda) els dies 31 i 1 de 9 a 19 hores, i el dia 2 de 9 a 14 hores. Aquesta mesura s’ha pres per poder facilitar l’entrada al cementiri a les persones amb mobilitat limitada i descongestionar l’entrada principal. D’altra banda, l’empresa municipal de transport incrementarà els horaris de la línia 6.

Litúrgies
L’Arquebisbat de Tarragona, en col·laboració de l’Empresa Mixta de Serveis Fúnebres Municipals de Tarragona, celebra la missa el dia 2 de novembre a les 19,30 hores a la Santa Església de la Catedral Metropolitana i Primada pel sufragi dels difunts morts del primer de novembre de 2015. La missa serà oficiada per l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol. Així mateix a la capella del cementiri de Tarragona se celebrarà el Sant Rosari el dia 1 de novembre a les 16 hores, i el dia 2 de novembre s’oficiarà la santa missa a les 8, 10 i a les 12 hores, a càrrec de mossèn Joan Aragonès.