Els apartaments turístics s’obren camí a la ciutat

Tarragona Suites, del Grupo Rosell, consolida en un any una oferta de més de 70 allotjaments

Per . Actualitzat el

El món dels apartaments turístics i dels ‘room hostels’ (habitacions) ha aterrat a la ciutat de Tarragona. Si bé  hi ha un seguit de propietaris particulars que disposen de diversos immobles destinats a ús turístic, l’aposta professional per aquest sector ha entrat a la capital tarragonina de la mà del Grupo Rosell, empresa local especialitzada en la gestió patrimonial que ara fa un any va encetar el seu projecte per situar la ciutat de Tarragona dins del mapa català de les destinacions amb apartaments turístics de qualitat. En aquest període el Grupo Rosell, a través de la seva marca comercial Tarragona Suites, ha consolidat un parc integrat per més d’una setantena d’allotjaments turístics distribuïts a diversos edificis de la capital tarragonina.

Iñigo Rosell, president de Grupo Rosell, explica que «de moment tot ha funcionat molt bé. L’ocupació és alta al llarg de tot l’any i les perspectives són disposar d’una oferta de més de 100 apartaments turístics per l’estiu de 2017, tot coincidint amb la celebració del Jocs Mediterranis. Hem d’aprofitar aquesta oportunitat de donar a conèixer Tarragona». Rosell destaca que «aquí tenim una ciutat amb atractius suficients per apostar pels apartaments turístics.

Tothom que ens visita marxa encantat amb la ciutat i l’entorn i això ens motiva per seguir ampliant la nostra oferta en el futur. Només cal que el sector turístic de la ciutat i el del comerç vagin de la mà perquè Tarragona exploti definitivament el seu potencial». L’experiència dels apartaments turístics ha fet que el Grupo Rosell enceti ara també a Tarragona un nou projecte d’allotjament turístic en format room hostel (lloguer d’habitacions) anomenat AD Hostels, un model molt utilizat en grans ciutats europees que permet que el viatger, ja sigui un estudiant universitari, un turista o un professional desplaçat per motius laborals, pugui gaudir dels avantatges d’un hotel però llogant només una habitació. «Parlem d’un nou model de turisme familiar i professional. Als room hostels poden venir tant famílies com estudiants com professionals que necessiten estar unes setmanes a Tarragona per raons de feina».

El primer room hostel del Grupo Rosell s’ha fet realitat al carrer Fortuny (vegeu la fotografia) i l’empresa tarragonina té previst obrir-ne un parell més a altres punts de la ciutat a curt termini. «Treballem amb la previsió de poder oferir unes 350 places, entre apartaments i room hostels, abans de l’estiu de l’any vinent. Volem ajudar a dinamitzar el turisme a Tarragona i estem contents, ja que a través dels nostres apartaments portem a la ciutat gent d’arreu del món i això, considerem, també és fer marca de la ciutat. Sincerament penso que Tarragona pot viure del turisme els 365 dies de l’any i només a l’estiu, com s’ha fet tradicionalment”.

Segons Grupo Rosell, la seva oferta d’allotjaments ha experimentat en aquest primer any una ocupació estable de més del 80%, sent total durant els mesos de temporada alta. En aquest període han vingut a Tarragona turistes procedents de llocs tan diversos com els Estats Units, Argentina, Qatar, Austràlia, el Japó i de diferents països de la Unió Europea.