Comença la campanya de vacunació contra la grip

El Departament de Salut ha comprat i distribuït 1.180.000 dosis per tal d’immunitzar els grups cprioritaris

Per . Actualitzat el

El dilluns, 24 d’octubre, va començar la campanya de vacunació contra la grip a Catalunya amb l’objectiu fonamental d’evitar les complicacions d’aquesta malaltia en les persones amb problemes de salut crònics, d’edat avançada o altres condicions que les fan especialment susceptibles.

La vacunació contra la grip s’adreça especialment a persones amb alt risc de complicacions, entre les quals es troben aquelles que pateixen problemes de salut crònics (pulmonars, cardiovasculars, diabetis, insuficiència renal, etc.), les internades en institucions tancades (residències de gent gran, centres sociosanitaris, etc.), les dones embarassades, les persones amb obesitat mòrbida i totes les persones de 60 o més anys d’edat. També s’han de vacunar les que poden transmetre la grip a les persones d’alt risc, especialment els professionals de la salut i els cuidadors, així com també els professionals com policies, bombers, personal de protecció civil, el personal que treballa en emergències sanitàries i el personal d’institucions penitenciàries, entre d’altres.

Un dels objectius d’aquesta campanya és el de millorar la cobertura de vacunació entre aquestes persones amb problemes de salut crònics i condicions de risc, ja que es dóna la circumstància que en anys anteriors (2013 – 2014 i 2014 – 2015) només es van vacunar prop d’un 19% de les persones amb problemes de salut crònics d’entre 15 i 59 anys.

1.180.000 dosis

El Departament de Salut ha comprat i distribuït 1.180.000 dosis de vacunes per tal d’immunitzar els grups de població que es consideren prioritaris. Les vacunes estan disponibles a tots els centres d’atenció primària (CAP) i altres centres vacunals. Es recomana vacunar-se entre els mesos d’octubre i desembre. Cal recordar que cada any el virus de la grip canvia i que, per tant, cal tornar-se a vacunar de nou.