El RACC exigeix que es desviïn els camions de l’N-340

L’entitat lamenta que la carretera ha acumulat 9 morts en 12 mesos

Per . Actualitzat el

L’actual situació de la N-340 «és inadmissible», segons el RACC. Un any després que l’entitat fes una contundent campanya als mitjans de comunicació i a les xarxes socials i que l’opinió pública és fes ressò de la greu situació, aquesta via continua sense solucions per evitar els accidents mortals sumant-ne nou més en els darrers dotze mesos.

El RACC, tal i com va manifestar el setembre de 2015, considera que hi ha una solució immediata per aturar el drama de la N-340. Desviar obligatòriament els camions de la N-340 per l’AP-7, amb una bonificació del 50% en el preu del peatge, cosa que permetria reduir dràsticament la mortalitat, una solució que ja ha funcionat a la N-II a Girona on la reducció dels accidents mortals ha estat un èxit.

El Ministeri de Foment ha estudiat mesures a mitjà i llarg termini i ha parlat de solucions sense concretar detalls. Mentrestant la sinistralitat a la N-340, tot i que menor que el 2015, continua acumulant accidents, i des de 2010 fins a data d’avui ja en són 95, les víctimes mortals a Catalunya. En els últims 12 mesos s’han produït 7 accidents més, amb 9 morts.

Per això el RACC exigeix que, mentre es consensuen solucions definitives, no es perdi més temps i es desviïn urgentment els camions que circulen per la N-340 a les comarques de Tarragona a l’AP-7.

Estan convençuts que «la mesura beneficiaria tots els usuaris, incloent els transportistes, i no tindria cap cost per a l’Administració». A més de reduir l’accidentalitat, aquesta mesura comportaria un estalvi de temps i combustible per als transportistes i no tindria cap cost per a l’Administració. Aquesta no hauria de compensar la concessionària de l’autopista, ja que la reducció del peatge s’ajustaria amb l’increment de trànsit pesant a l’AP-7.