ERC reclama la desestimació del projecte de Santa Gadea per l’Anella Mediterrania

En el proper plenari, els republicans formularan una sèrie de precs i preguntes al respecte

Per . Actualitzat el

Quan es compleixen gairebé 3 mesos de la presentació per part de l’equip de govern de Tarragona de l’estudi de viabilitat de Santa Gadea per gestionar l’Anella Mediterrània, el grup municipal d’ERC-MES-MDC reclama que Ballesteros desestimi el projecte. El portaveu republicà, Pau Ricomà, ha recordat que ‘estem parlant d’un projecte que pot suposar una hipoteca de 152 milions d’euros per la ciutat i pot tenir conseqüències nefastes per la viabilitat del Patronat Municipal d’Esports’. Ricomà afegeix que ‘si es tira endavant el projecte, ja s’està incomplint el propi calendari de licitacions i presentació d’ofertes que va incloure Santa Gadea en la seva proposta. Estem fora de termini’.

Des d’ERC-MES-MDC expliquen que encara no s’han resolt les al·legacions al projecte que ells mateixos van presentar fa dos mesos i que han demanat els informes tècnics d’intervenció i secretaria sobre la proposta de Santa Gadea. Pau Ricomà ha instat l’alcalde a rebutjar definitivament la proposta de gestió privada de l’empresa Santa Gadea. ‘L’alcalde no pot seguir mantenint silenci en aquest tema, la preocupació ciutadana per la hipoteca que pot suposar per Tarragona és evident i s’ha pogut palpar al carrer, per exemple, durant les festes de Santa Tecla’. Els republicans reclamen que ‘ja n’hi ha prou d’improvisacions constants al voltant dels Jocs’ i estenen la mà a l’equip de Ballesteros per buscar fórmules alternatives per la gestió dels equipaments esportius. ‘Privatitzar la gestió de l’anella és una decisió política i no pas tècnica’, ha explicat Ricomà, qui ha apuntat a la cooperació entre el Patronat Municipal d’Esports i una empresa municipal que podria ser l’Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic com a possible fórmula alternativa de gestió.

El grup municipal d’ERC-MES-MDC presentarà al proper plenari un prec demanant que es desestimi el projecte de Santa Gadea. D’altra banda, faran un seguit de preguntes per tal de saber el posicionament polític del PSC i els seus socis de govern en aquest aspecte i si pretenen tirar endavant la proposta de privatització. Pels republicans, ‘Ballesteros té l’oportunitat de respondre al plenari unes preguntes que es fan molts ciutadans de Tarragona i que ja va sent hora que tinguin resposta’.