Petits grans comerciants

Per . Actualitzat el

La crisi econòmica, la llei del comerç, els horaris, els dies festius o els aparcaments, entre altres, són qüestions que ocupen i preocupen els que es dediquen al petit comerç, sense que, de moment, hi hagi solucions a la vista. La diferència entre els autònoms i els grans empresaris és abismal. I el pitjor és que l’administració actua ignorant els primers, els quals, en definitiva, no són ni treballadors ni patrons. La lluita diària, les estratègies comercials i l’aberració dels impostos fan cada dia més difícil la supervivència. Els governs local, autònom o central han demostrat, almenys fins a la data, molta incompetència per ajudar aquest sector. No em refereixo a subvencions ni a res per l’estil. Només dic que les administracions haurien de comprometre’s amb els autònoms i el petit comerç. No és una novetat que és més fàcil anar de compres a Reus que a Tarragona. La capital del Baix Camp es preocupa pel comerç i busca estratègies i solucions. A Tarragona la desídia és el pa de cada dia. Sort que la iniciativa privada no abaixa la guàrdia i continua lluitant per la seva supervivència. Per aquesta raó, sempre és positiu reconèixer els petits comerciants que, en definitiva, són els grans empresaris. Això es produirà aquest dissabte a la I Nit del Comerç de Tarragona, que tindrà lloc a la Selva del Camp.