Bona nota per als sociosanitaris Santa Tecla Llevant i Ponent

Els centres assoleixen una puntuació mitjana de més de 8,86 punts sobre 10

Per . Actualitzat el

Els dos centres sociosanitaris de la Xarxa de Santa Tecla a la ciutat de Tarragona, Santa Tecla Llevant i Santa Tecla Ponent, assoleixen una puntuació mitjana de més de 8,86 punts sobre 10 en la darrera enquesta de satisfacció realitzada pel Servei Català de la Salut a usuaris i usuàries del sistema públic dins l’àmbit de l’atenció sociosanitària. En el cas del centre sociosanitari Santa Tecla Llevant, ubicat a la Vall de l’Arrabassada, el grau de satisfacció mitjà entre les persones enquestades és de 8,98 punts, amb un grau de fidelitat envers el centre del 95%. En el cas de Santa Tecla Ponent, equipament que es va estrenar ara fa només cinc anys al barri de la Granja, els usuaris i usuàries donen una valoració de 8,75 punts sobre 10 i un índex de fidelitat del 83%.

En l’enquesta, realitzada aquest 2016, hi han participat un total de 76 usuaris i usuàries dels dos centres (40 de Llevant i 36 de Ponent), que han donat la seva opinió sobre aspectes com la comoditat i el comfort, el menjar, el tracte humà de part dels professionals, la qualitat assistencial i mèdica, l’atenció continuada, la coordinació entre diferents equips de professionals i la valoració de l’ajuda del treballador/a social, entre molts altres.

Una eina per milorar

Segons Josep Mercadé, responsable de l’Àrea d’Atenció a l’Usuari i Gestió de Pacients de la Xarxa de Santa Tecla, «els resultats posen de manifest la consolidació d’un equip de professionals que coneixen l’ofici i que assoleixen un alt nivell de qualitat en la seva actuació». Mercadé destaca que «en l’apartat de millores que es desprèn dels resultats destaca l’aspecte de l’autonomia personal, que és la voluntat de les persones enquestades de ser preguntades respecte a si cal informar a la família sobre la seva malaltia. En definitiva les enquestes de salut són un instrument útil per conèixer la opinió dels ciutadans –usuaris dels hospitals sociosanitaris i que evidencien que els dos centres sociosanitaris de la Xarxa el de Ponent i el de Llevant reuneixen criteris de qualitat notables».