La segona fase de les obres de millora del port de Coma-ruga comença aquest octubre

Les actuacions estan valorades en 1,9 milions d’euros i consistiran en construir un nou accés al port per la platja

Per . Actualitzat el

La segona fase de les obres de millora del port de Coma-ruga, al municipi del Vendrell (Baix Penedès), començaran aquest mes d’octubre. Les actuacions, que es realitzen en el marc del contracte de gestió i serveis públics aprovat pel Departament de Territori i Sostenibilitat, tenen un pressupost d’1,9 milions d’euros i consistiran, entre d’altres, en la construcció d’un nou accés al port des de la platja i en l’ampliació del moll nord. El termini d’execució de les obres és de 10 mesos. L’objectiu és assolir una infraestructura que millori l’operativitat i la gestió del port.
La primera fase dels treballs, ja executada, ha consistit en la demolició i retirada del pont d’accés a aquesta infraestructura portuària. Ara s’iniciaran les obres de millora que consistiran en la construcció d’un nou accés; el tancament de la bocana de llevant i l’obertura del moll central; l’ampliació del moll nord per permetre la circulació rodada; l’execució de dues noves palanques per amarradors en substitució de les actuals; així com noves connexions d’aigua, telèfon i electricitat, millores ambientals a la zona de la benzinera i en la recollida d’aigües hidrocarburades, nous vestidors, renovació de les torretes, creació d’un punt verd, una nova senyalització del port i la millora de la tanca perimetral del moll nord.