La Pobla dóna la benvinguda a l’Au Fènix

Amb l’espectacle “La llegenda de l’ocell de foc” s’ha donat a conèixer la nova bèstia de foc del Ball de Diables els Set Pecats Capitals

Per . Actualitzat el

El passat dissabte, La Pobla va rebre un nou habitant del municipi: l’Au Fènix, la nova bèstia de foc que des d’ara forma part del Ball de Diables els Set Pecats Capitals de La Pobla de Mafumet.

Aquesta cita amb el foc, l’espectacle i la cultura popular va reunir un gran nombre de veïns al llarg del recorregut que l’Au Fènix va fer pels carrers del poble, en companyia d’altres bèsties de foc convidades especialment per al bateig del nou element de foc pobletà. En aquest sentit, van ser testimonis d’excepció els membres que donen vida a la Galera de Cambrils, el Llumenot de Perafort, Lo Golafre de Tortosa i el Drac de Sant Roc de Tarragona.

Les bèsties i els seus portadors van concentrar-se al davant de l’ajuntament a les set de la tarda i, una hora després, van desplaçar-se fins a l’esplanada del carrer les Sorts. Un cop allí, protagonistes i públic assistent van gaudir de valent amb l’espectacle “La llegenda de l’ocell de foc”, que va il·luminar el municipi amb el que millor sap fer tant l’Au Fènix com la resta de bèsties convidades per a l’ocasió: ballar i cremar pólvora per a gaudi del públic assistent.

A continuació, i un cop l’Au Fènix es va haver presentar en societat, va donar inici la cercavila de foc pels carrers de La Pobla. Durant la mateixa, cada bèstia de foc va realitzar la seva actuació de lluïment, en un espectacle que va tornar al punt d’origen, l’esplanada del carrer les Sorts, per omplir el cel de foc i llum amb focs d’artifici. Així es va arribar a la cloenda de l’acte amb el concert ofert pel grup constantinenc Sortida 33, que va fer ballar els assistents fins ben entrada la nit.

la-pobla_au-fenix_2

El Ball de Diables els Set Pecats Capitals

L’entitat sorgeix l’any 2008, amb la voluntat d’esdevenir un ball de diables tradicional. Aquesta era una activitat inexistent al municipi que, amb la creació d’aquesta entitat, veu ampliat el seu ventall de propostes i activitats vinculades a la cultura popular. Uns anys després, al 2013, el Ball de Diables els Set Pecats Capitals crea la colla infantil, com a pedrera de la colla adulta. Finalment, enguany l’entitat ha donat un pas més amb la creació i presentació de la seva bèstia de foc, l’Au Fènix.