La Diputació i l’Obra Social “la Caixa”, amb la inserció laboral de persones en risc d’exclusió

L’acord preveu actuacions a 17 espais naturals. Les tasques permetran l’accés al món laboral de 50 persones desafavorides

Per . Actualitzat el

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, han signat el conveni de col·laboració entre totes dues entitats corresponent a l’exercici del 2016. Les actuacions s’orienten a la execució de projectes que repercuteixen positivament en la salut humana i contribueixen a disminuir l’impacte del canvi climàtic. Amb una aportació de 450.000 euros, l’Obra Social “la Caixa” impulsa aquest programa que permet la integració de col·lectius en risc d’exclusió, a través dels projectes que gestiona i coordina la Diputació de Tarragona.

El President de la Diputació, Josep Poblet, i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana

El President de la Diputació, Josep Poblet, i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana

Integració de col·lectius en risc d’exclusió i treballs a 17 espais naturals

Entitats implantades al territori que treballen amb col·lectius en risc d’exclusió realitzaran sobre els terreny les intervencions previstes al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre per aquest 2016. Els projectes incideixen en la preservació de boscos per incidir en el ús terapèutic i a garantir, l’adaptació d’espais naturals per afavorir hàbits saludables, la prevenció d’incendis, la restauració de zones degradades i accions que contribueixen a disminuir l’impacte del canvi  climàtic.

Els projectes que es desenvoluparan:

– Creació d’itinerari saludable i accions per evitar el risc d’inundacions per alteracions climatològiques en el tram del riu Gaià comprès entre El Catllar i la Riera de Gaià. Tarragonès Fundació Onada .

– Prevenció d’incendis a l’albereda de la Resclosa fins el Pantanet, tm. de la Selva del Camp Baix camp l’Associació Aurora.

– Condicionament de l’entorn de l’Àrea forestal recreativa del Montmell: Àrea terapèutica i de descans i Restauració fluvial de la Riera de Sant Miquel al tm de Sta Oliva per a millorar la qualitat de l’aigua i prevenir les inundacions. Baix Penedès Fundació privada El Ventall.

– Creació de dos itineraris saludables: al municipi de Riudoms i entre Gandesa i balneari Fontcalda, a l’objecte de millorar els espais per a la promoció de la salut pública. Baix CampTerra Alta Taller Baix Camp de Reus.

– Actuacions de prevenció d’incendis forestals al voltant de la xarxa de senders de les Moles. Espai Natural de Llaberia Ribera d’Ebre EIS Serra de Llaberia, SL

– Adequació per evitar perills d’inundació de la llera del riu Gaià i eradicació de l’ailant espècie invasora i de millora en la qualitat de l’aigua del riu. Alt Camp fundació privada GINAC.

– Prevenció d’incendis i millora d’espais saludables a l’Ermita de la Roca a Mont-roig del Camp i prevenció d’incendis i preparació per a la creació d’un parc de salut als camins dels Gorgs i dels Molins a Riudecanyes. Baix Camp Fundació Formació i Treball de Vila-seca .

– Recuperació per a l’ús públic del Camí de Sirga al Delta de l’Ebre (tram comprès entre st. Jaume d’Enveja i l’Illa de Buda) Montsià Fundació privada Pere Mata

– Actuacions d’adaptació al canvi climàtic i de restauració del bosc de la Ribera a Móra d’Ebre i Masdenverge. Ribera d’Ebre i Montsià Fundació Astres Terres Ebre.

– Mitigació del canvi climàtic amb la plantació d’arbres autòctons als camins fluvials del Francolí a Montblanc, i camí de les terres del Riu Gaià a Sta.Coloma de Queralt. Conca de Barberà APRODISCA.

– Projecte ambiental i social al riuet d’Scala Dei al municipi de la Morera del Montsant per a millorar la qualitat d’aigua i realitzar actuacions d’adaptació al canvi climàtic. Priorat Entra.

Perfil dels treballadors

La cinquantena de persones en risc d’exclusió social greu que participaran en aquests treballs pertanyen, entre altres, a col·lectius de persones amb discapacitat psíquica o malaltia mental severa, aturats de llarga durada, expresos, exdrogoaddictes i joves tutelats. Amb la renovació d’aquest acord, també es facilitarà l’accés al món laboral a col·lectius de joves que s’estan formant i que són a l’atur.