Estrelles Michelin contra el càncer

El VI Sopar de les Estrelles Michelin es durà a terme l’11 de novembre al Complex Educatiu de la Laboral

Per . Actualitzat el

Un any més el complex educatiu de Tarragona (antiga Laboral) acollirà el VI Sopar de les Estrelles contra el càncer i la leucèmia que reuneix els restauradors amb estrella Michelin de la demarcació de Tarragona. Joan Bosch, de Can Bosch; Diego Campos, de Rincón de Diego; Fran López, del restaurant Villa el Retiro, i Jeroni Castell de les Moles, encapçalaran el cinquè sopar contra el càncer i la leucèmia que es realitzarà el divendres 11 de novembre a partir de les 21,30 hores.

A aquests cuiners els acompanyaran els restauradors, Marco Borromeo, de Palau del Baró; Àngel Jiménez, del complex educatiu Tarragona; Gabri Olivier, de geladeria Olivier; Gilbert Carcia, pastisser de la Boella, i Jordi Grifoll, de Lounge Cambrils com a coordinador del servei a taula. A més, es podrà gaudir del pa elaborat per Jordi Andreu, del Forn Andreu de Tarragona.

Els fons que es recaptin en aquest sopar es destinaran a les entitats de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i a la Fundació Carreras Contra la Leucèmia.

El sopar s’ha convertit en un acte referent a la ciutat de Tarragona per a la Lliga Contra el Càncer, i la Fundació Carreras Contra la leucèmia, ja que en les anteriors edicions no només ha aconseguit atraure públic de la ciutat, sinó també de les poblacions de les comarques tarragonines i d’alguna població de fora de Catalunya. En la passada edició es va haver de limitar l’aforament a 400 persones, una mesura que es repetirà enguany per tal de donar un servei de qualitat a tots els assistents.

Com l’any passat, el sopar estarà servit pels voluntaris de Pax Mundo, una associació de joves de Tarragona. Una de les novetats d’enguany serà que els aperitius elaborats pels cuiners se serviran a taula i es mantindrà el còctel de benvinguda.

Aquelles persones que hi vulguin participar poden fer-ho a través de la Caixa, fent un ingrés al número de compte  2100-3510-76-2200196217 indicant el nom o trucant per telèfon al 977 23 24 24 de la Lliga Contra el Càncer per tal de fer la reserva i abonar el tiquet a l’entrada. El preu del sopar és de 45 euros per persona i  cal recordar que les taules completes són de 8 persones. Un any més, durant el sopar es realitzaran sortejos de diferents obsequis i regals cedits per múltiples comerços de la ciutat i la demarcació de Tarragona així com objectes artístics i esportius.

Un menú amb estrella

El sopar s’iniciarà amb uns aperitius compostos per encenalls de pernil ibèric amb pa amb tomàquet per part d’Avicsa i el pa de vidre bio a càrrec de Jordi Andreu.

Els aperitius estaran elaborats per Joan Bosch i Arnau Bosch de Can Bosch, que actualment estan definint-los. Fran López, de Vila el Retiro que oferirà Royal de foie i albergínia fumada i anguila del Delta, i també ventresca de tonyina sobre cruixent de pasta wonton. Marco Borromeo, de Palau del Baró oferirà pop, botifarra negra, poma i crudités. Àngel Jiménez, del Complex Educatiu realitzarà un chupa-cups de dàtil amb moresc. Mohammed Quauch, del Soldemar realitzarà el moments vermut amb una oliva mimàtica, gelatina de vermut i aspi de cloïssa i llimona.

El primer plat anirà a càrrec de Diego Campos i Rubén Campos de Rincón de Diego. Un plat que s’està ultimant durant aquesta setmana i s’anunciarà en els pròxims dies.

El plat principal serà elaborat per Jeroni Castell, de les Moles, i serà costella de porc a baixa temperatura amb poma de fira.

Les prepostres aniran a càrrec de Gabri Olivier, de Gelateria Italiana Gabri Olivier, que serà una proposta de tardor. Enguany les  postres les elaborarà Gilbert Garcia, pastisser de la Boella, un plat que s’anunciarà aviat atès que actualment l’estan elaborant.

La Lliga

La Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre fa vint-i-tres anys que està present a la demarcació. L’entitat s’ha convertit en un referent a la demarcació de Tarragona pel que fa al suport al malalt oncològic, així com a l’assistència psicosocial des dels Grups d’Ajuda Mútua. La Lliga és un referent a nivell de país gràcies als 10 GAM distribuïts arreu de la demarcació.

Actualment, la Lliga realitza voluntariat hospitalari a l’Hospital Sant Joan de Reus, l’Hospital Joan XXIII, l’Hospital de Santa Tecla, l’Hospital del Vendrell i l’Hospital Verge de la Cinta i a l’Hospital Pius de Valls. L’entitat disposa de 122 delegacions, 2.500 socis i prop de 1.500 voluntaris.