El Mercat, després de Reis

Queden dos mesos d’obres, en els quals es procedirà a la pavimentació del terra, els acabats de l’exterior i les entrades de les escales

Per . Actualitzat el

El nou mercat central de Tarragona no obrirà portes fins després de la campanya de Reis del pròxim Nadal. Així ho ha confirmat la presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, en una recent visita a l’estat de les obres de l’equipament. L’anunci s’ha fet després que transcendís que les feines s’havien vist ralentides pels problemes econòmics de l’empresa constructora, que acumulava retards en els pagaments als seus proveïdors. Amb aquest problema solucionat amb la mediació del consistori, sembla que la faraònica obra afronta el seu tram final.

En els pròxims dos mesos es faran les obres que queden pendents: la pavimentació del terra, els acabats de l’exterior i  les entrades de les escales. Les obres interiors del Mercat  hauran  d’estar enllestides  el 15 de desembre d’enguany i la seva legalització amb la posterior recepció d’obres el 10 de gener del 2017. Aquesta és la data que consta en el contracte signat entre Espimsa i Corsan-Corviam Construcción SA, en el qual també s’acorda la reversió anticipada de la concessió d’obra pública de les plantes de l’aparcament, per un import de 5,3 MEUR, sempre que s’obtingui el finançament.

Elvira Ferrando ha afirmat que els objectius de l’aparcament i la municipalització de la gestió de les 330 noves places són: donar fluïdesa i assegurar la finalització de les obres;  garantir que el pagament inicial de la reversió (752.899 € més IVA) va directe als subcontractistes; fixar una data de finalització de les obres com a condició resolutòria (15 de desembre) i fixar un cronograma setmanal de seguiment de l’obra per garantir l’execució i finalització.

El cost total de la remodelació del Mercat Central és de 46 milions d’euros i ja estava inclosa la possibilitat de reversió de l’aparcament.

La consellera ha destacat que els paradistes ja poden entrar a fer les obres als seus respectius establiments i que abans del 15 d’octubre han de presentar a Espimsa una sèrie de documentació tècnica de les seves parades.